Zeer geslaagde winteractiviteit, georganiseerd door de Compagnie

Op zaterdag 25 januari 2020 vertrok er 's morgens om 9.00 uur een bus met enthousiaste leden van onze watersportvereniging afgeladen met foerage richting Zaandam.

Mooi weer, een mooie bus, mooie mensen, dit moet wel een mooie dag worden. Zoals gewoonlijk was er na een half uurtje rijden koffie/thee met koek. Niet altijd even gemakkelijk om in een rijdende bus te serveren, maar het is gelukt.

Zaanse Schans

Rond 10.30 uur meerden we af bij de Zaanse Schans. Ook hier weer koffie, maar dan wel met het assortiment koekjes van Verkade, een product uit deze streek.

Omdat er deze keer geen gids was (is hier ook niet nodig), had de organisatie deze dag voor een ieder een briefje met de tijdsplanning er op, om er voor te zorgen dat men op tijd en op de juiste plaats was.

Het merendeel van onze mensen bracht als eerste een bezoek aan dit museum. Een plaats waar veel te zien is over het ontstaan van dit gebied en de producten die hier vandaan komen. O.a. verkade koekjes, olie, papier, verf, enzovoort, en veel scheepsbouw. Voor het bereiden van de vele producten werden meestal de windmolens ingezet. Hier nu nog rijkelijk aanwezig en te bezichtigen.

Daarnaast was er mogelijkheid een bezoek te brengen aan de kleine huisjes waar onder andere chocola werd gemaakt, kruiden, een klompenmaker, bakkerijmuseum enzovoort. Te  veel om allemaal op te noemen.

 

Klik hier voor de foto's

Lunch en rondvaart

Om 13.00 uur was er de uitgebreide lunch in restaurant “De Kraai”. Zeer goed verzorgd en een leuke bediening. Voor de namiddag stond een rondvaart gepland langs de molens en het industrie terrein, met uitleg van een zeer vrolijke stuurman, die een grapje of mopje niet schuwde.

Na de rondvaart was er nog tijd om over de Schans te lopen, wat dingen te bekijken om vervolgens om 16.00 uur weer in de bus te stappen en richting Giesbeek te gaan. 

Gezellige en geslaagde dag

Onder het genot van een hapje en een drankje had de terugreis best wat langer mogen duren, hetgeen aangeeft dat het aan gezelligheid niet ontbrak. 

In Giesbeek werden we met open armen ontvangen, want de slagboom stond al open. In Ruumzicht eerst nog een drankje en dan is het tijd voor een overheerlijke maaltijd verzorgt door Barry en Petra. Er ontbrak werkelijk niets aan. Nog even een ijsbuffet en koffie na, wat wil een mens dan nog meer.

Na zo hier en daar nog wat te hebben nagepraat ging een ieder voldaan en zeer tevreden naar huis.

De Compagnie kan weer terugzien op een zeer geslaagde dag voor alle leden van onze watersportvereniging die de moeite hebben genomen dit met zijn allen te beleven.

Opgetekend door een van de deelnemers.

Download hier het verslag

Nieuws Rond- en platbodem

Winteractiviteit Compagnie op 25 januari 2020

Datum: 08 november 2019
Op zaterdag 25 januari 2020 organiseert de Compagnie hun jaarlijkse winteractiviteit voor alle leden van WSV Giesbeek.  Naar de Zaanse Schans Waar gaan we heen, wat gaan we doen? Al jaren hebben we iets op ons verla...

Ook in de winter is Friesland mooi

Datum: 23 februari 2018
Op zaterdag 27 januari 2018 vertrok een door de Compagnie georganiseerde winteractiviteit ’s ochtends vroeg met een bus vol mensen vanaf de WSV Giesbeek richting Friesland. Na het welkomstwoord door de Compagnie-voor...

Evenementen Rond- en platbodem

2021 Activiteit
30 oktober
zaterdag
14:00 tot
17:00
Botenbouwproject
Loods WSV Giesbeek
1 november
maandag (deel 4 / 10)
20:00 tot
22:00
LZ - Klein Vaarbewijs 1 maandagen
Lijzijde WSV Giesbeek
2 november
dinsdag (deel 4 / 10)
19:30 tot
22:00
LZ - Klein Vaarbewijs 1 dinsdagen
Lijzijde WSV Giesbeek
3 november
woensdag
19:00 tot
22:00
Bestuur
Lijzijde WSV Giesbeek
6 november
zaterdag
14:00 tot
17:00
Botenbouwproject
Loods WSV Giesbeek
8 november
maandag
14:00 tot
16:00
Schipperskoor "Ruumsingers
Lijzijde
8 november
maandag (deel 5 / 10)
20:00 tot
22:00
LZ - Klein Vaarbewijs 1 maandagen
Lijzijde WSV Giesbeek

Verslag van het Hemelvaart weekend van de compagnie 2019

Woensdag 29 mei

Verzamelden de deelnemers zich bij jachthaven “De Meerkoet” in Echtenerbrug.
7 schepen hadden ingeschreven en een van de deelnemers zou de volgende dag in Heeg aansluiten.

Om 17.00 uur opende Theo het weekend en werd er alvast een toast uitgebracht op de dagen die er aan lagen te komen.

Na een uurtje borrelen werd het tijd voor de maaltijd, deze was in buffetvorm en de twee partytenten waren hiervoor zeer geschikt als onderkomen. Na de maaltijd werd er nog wat nagepraat en de plannen voor de volgende dag alvast besproken.

Donderdag 30 mei

Om 10.30 uur was er koffie en werd er besproken hoe er gevaren zou gaan worden.
11.00 uur vertrek en windkracht 5 op het Tjeukermeer deed sommige schippers besluiten om het meer onderlangs te varen, ook al omdat dan de te varen route te bezeilen was.

Uiteindelijk was om 16.00 uur iedereen afgemeerd bij jachthaven “Heegh bij de Mar” in Heeg waar we bijzonder vriendelijk werden ontvangen.

Ondanks dat de wind stevig was die dag had een ieder de tocht goed volbracht.
Op deze prachtige locatie waar we weer gezellig bij elkaar konden zitten liet een berenburg zich dan ook goed smaken en was er weinig behoefte om naar het centrum te gaan waar zich de nodige activiteiten voltrokken.

Na een poosje borrelen was er weer een goed verzorgde maaltijd op de wal waar gretig gebruik van werd gemaakt. Ook over deze dag werd die avond nog lang nagepraat.

Vrijdag 31 mei

Er moesten opdrachten uitgevoerd worden. Men kreeg wat foto’s mee van de eilanden in het Heegermeer en de Fluessen, men moest dan aangeven welke foto bij welk eiland hoorde.

Omdat er nogal een harde wind stond werd er besloten dat alle deelnemers aan boord zouden gaan van de lemsteraken zodat deze opdrachten toch nog zeilend konden worden uitgevoerd.

 

Rond 16.00 uur kwamen deze twee schepen weer binnen en was het de Joffer die alle eilanden zeilend/opkruisend had weten te bereiken en werd dan ook winnaar van deze prachtige spectaculaire zeil middag.

Daarna vervielen we weer in het oude ritme, een welverdiende borrel, een maaltijd en werd er nog lang nagepraat over deze prachtige zeildag.

Zaterdag 1 juni

Was er de tocht gepland naar Terherne haven. Tijdens de koffie en tevens schippersmeeting werd er besloten in 2 groepen te varen, zeilend en op de motor.
De zeilers over wat ruimer water en de anderen in Swaen kleef aan formatie door het prachtige gebied “de Poelen”.

Ook na deze vaardag bleek er weer volop genoten te zijn van het mooie waterrijke Friesland.

Het avondmaal en de borrel vooraf, werd deze keer niet eens zelf verzorgd maar door de eigenaar van deze prachtige haven en bestond uit een borrel vooraf- een Grieks buffet als hoofdgerecht en een ijsbuffet na. Koffie deed dit geheel afsluiten.

Zondag 2 juni

We begonnen de dag met een gezamenlijk ontbijt in de Scheepskamer en werd er s’middags gezeild met de boeier Tjet-Rixt uit 1890 hetgeen prachtig was.
Zeilen met zo’n oud houten schip, GEWELDIG!!

Na de terugkomst in de haven werd er nog wat nagepraat en werd het weekend afgesloten. Een ieder ging weer zijn eigen weg en kon terug kijken op een zeer geslaagd Dauwzeil evenement.

Opgetekend door een van de deelnemers. 

 

Klik hier om het verslag te downloaden.

 
 
 
 
 

Activiteiten


 

OKT
30
Botenbouwproject

Cursussen | 14:00 - 17:00 | Loods WSV Giesbeek

NOV
1
LZ - Klein Vaarbewijs 1 maandagen

Cursussen | 20:00 - 22:00 | deel 4 / 10 | Lijzijde WSV Giesbeek

NOV
2
LZ - Klein Vaarbewijs 1 dinsdagen

Cursussen | 19:30 - 22:00 | deel 4 / 10 | Lijzijde WSV Giesbeek

NOV
3
Bestuur

Algemeen | 19:00 - 22:00 | Lijzijde WSV Giesbeek

NOV
6
Botenbouwproject

Cursussen | 14:00 - 17:00 | Loods WSV Giesbeek

Contact


 

ADRES

  • Watersportvereniging Giesbeek
  • Havenweg 4
  • 6987 EP Giesbeek

TELEFOON

  E-MAIL administratie

  E-MAIL ligplaatsen

© 2020 WSV Giesbeek