AED reanimatie training

De afkorting AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Dit is een apparaat waarmee bij een circulatiestilstand, indien nodig, een elektrische schok kan worden toegediend om het hart weer aan het kloppen te krijgen.

Bediening door iedereen toegestaan

De ontwikkeling van deze apparaten heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. De AED mag door iedereen worden bediend. Daarvoor is geen wettelijke belemmering.

Gesproken aanwijzingen

Alle AED’s geven gesproken aanwijzingen aan de bediener zodat deze stap voor stap door het hele proces begeleid wordt.

Wanneer de AED-apparaat constateert dat een stroomstoot noodzakelijk is, dan geeft het apparaat een elektrische schok als dit apparaat volautomatisch is. Als dat niet het geval is dan moet de bediener op de knop duwen om de AED te activeren (half automaat).

De overlevingskansen van de patiënt nemen aanzienlijk toe naarmate een AED sneller wordt aangesloten.

Voordelen van een training

Bij een circulatiestilstand telt elke seconde. Een getrainde AED-bediener kan een AED vele malen sneller aansluiten op een patient. Dat vergroot de kans op succes enorm.

Meer informatie

Begin 2020 geeft Janny Minnen drie AED en reanimatietrainingen. Alle geïnteresseerde leden kunnen hieraan deelnemen. Een training duurt 4 uur, de kosten bedragen € 10,00 euro, te voldoen bij aanvang van de les. De groep zit vol bij zes deelnemers.

Cursusdagen

De training wordt gegeven op 18 januari (aanmelden), 1 (aanmelden) en 8 februari (aanmelden) 2020 en start om 10.00 uur in Lijzijde.

Ruumsingers

Ruumsingers | 14:00 - 16:00 | Lijzijde