AED reanimatie training

Overlevingskans aanzienlijk vergroot bij inzet AED

De afkorting AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Dit is een apparaat waarmee bij een circulatiestilstand, indien nodig, een elektrische schok kan worden toegediend om het hart weer aan het kloppen te krijgen.

Bediening door iedereen toegestaan

De ontwikkeling van deze apparaten heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen.
De AED mag door iedereen worden bediend. Daarvoor is geen wettelijke belemmering.

Gesproken aanwijzingen

Alle AED’s geven gesproken aanwijzingen aan de bediener zodat deze stap voor stap door het hele proces begeleid wordt.

Wanneer de AED-apparaat constateert dat een stroomstoot noodzakelijk is, dan geeft het apparaat een elektrische schok als dit apparaat volautomatisch is. Als dat niet het geval is dan moet de bediener op de knop duwen om de AED te activeren (half automaat).

De overlevingskansen van de patiënt nemen aanzienlijk toe naarmate een AED sneller wordt aangesloten.

Voordelen van een training

Bij een circulatiestilstand telt elke seconde. Een getrainde AED-bediener kan een AED vele malen sneller aansluiten op een patient. Dat vergroot de kans op succes enorm.

Meer informatie

Momenteel staat er geen training ingepland. Ben je hierin geïnteresseerd bel dan naar 06-53734401 voor meer informatie.

Cursussen | 20:00 - 22:00 | WSV Giesbeek

De kosten zijn 125,- € voor de cursus inclusief boek maar exclusief examenkosten

RZ - Repetitie avond Ruumsingers

Ruumsingers | 20:00 - 10:30 | Ruumzicht