"Ook mensen met een beperking moeten van de zeilsport kunnen genieten"

Ja, ja, dat zal wel maar ik heb …….. Nou en? Bij WSV Giesbeek kan je ongeacht je beperking toch  zelf (leren) zeilen.

Wil je (mee-)zeilen?

Kijk onderaan deze pagina bij Zeildagen 2018 voor de geplande dagen en geef je op voor de dag die jou uitkomt.

Je kunt je voor een keer opgeven of twee keer of nog meer. Je beslist het zelf en betaalt per keer.  De kosten bedragen € 15,00 per zeiltoer van 90 minuten.

Meer informatie

Hieronder geven we antwoord op de meest voorkomende vragen, links naar onze contactpersoon en naar de landelijke Stichting Sailability.

Stichting Sailabilitiy

Hulp nodig om in en uit de boot te stappen?

Er zijn altijd vrijwilligers die, eventueel met hulpmiddelen (o.a. tillift), iedereen kunnen helpen.

Weinig zitbalans?

De boten zijn makkelijk van extra’s (een speciaal zitje, kussens en schuimrubber) te voorzien.

Weinig of geen kracht in je armen?

De boot kan uitgerust worden met elektrische bediening. Hiermee kan je zelfs met één vinger of met jouw kin de boot besturen.

Visuele beperking?

Ook hier is een oplossing voor. Eerst ga je onder begeleiding ervaring opdoen. Daarna word je vanaf de wal of een volgboot door een ervaren zeiler via een walkietalkie gecoacht.

Veel meer beperkingen ?

Denk niet: “Mijn beperking staat er niet bij dus ik kan niet mee doen.” Voor iedere beperking is er in samenspraak met jou een oplossing.

Veiligheid, nog nooit gezeild?

Geen probleem. Iedereen draagt altijd een reddingsvest. De vrijwilligers zijn er om alle vragen te beantwoorden en assistentie te verlenen.

Gevoel van vrijheid

Alleen of samen in een boot geeft een gevoel van vrijheid. Je geniet van wind, lucht en water. Je bepaalt zelf waar je naar toe wilt zeilen. Neem de stap. Meld je aan. Kom een keer naar één van de zeildagen.

Vragen?

Mail dan naar nelieztsapegnaa.[antispam].@wsvgiesbeek.nl of neem contact op met Marga Salemink via 06-50588399.

Voor landelijke informatie en data van andere verenigingen kunt u terecht bij Sailability en op de facebookpagina.

Zeildagen Sailability 2018

2018 Activiteit
  Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

Voorjaarswedstrijden