Cursus Klein Vaarbewijs 1

Op maandag 5 oktober 2020 start Onno Walda een nieuwe cursus Klein Vaarbewijs 1 bij de vereniging (bij voldoende deelname).

Klein Vaarbewijs 1 is verplicht voor de volgende categorieën schepen:

• Een schip met een lengte van 15 meter of meer dat niet bedrijfsmatig gebruikt wordt tot een maximale lengte van 25 meter.
  • Een schip met een lengte tussen de 15 en 20 meter dat bedrijfsmatig wordt gebruikt of daarvoor bestemd is.
  • Een motorboot met een lengte van minder dan 15 meter die een snelheid van meer dan 20 kilometer per uur kan bereiken, (dus ook voor een rubberboot met ca. 6 pk, of voor een jetski).

Klein Vaarbewijs 1 geldt voor rivieren, kanalen, de randmeren en de kleine (Friese) meren.

Uitleg is onmisbaar

CBR is de organisator die het examen afneemt, er worden vragen gesteld over techniek, betonning, manoeuvreren, navigatieverlichting en reglementen. Ook worden meerdere vraagstukken gecombineerd in één vraag. Je kunt bij elkde CBR vestiging examen doen.

Uitleg door docenten is onmisbaar. Online cursussen bieden niet genoeg ondersteuning als voorbereiding op het examen. Er bestaan geen echte 'proefexamens'. Docenten behandelen vragen die door cursisten worden gemeld na een examen.

Naast het doornemen van de lesstof is het vooral een uitwisseling van de ervaringen die iedereen heeft meegemaakt op het water.

Onno Walda is de docent van deze cursus.

kvb1-01

Wanneer

Bij een voldoende aantal deelnemers geeft de docent Onno Walda de cursus op maandagavonden van 20.00 - 22.00 uur. De eerstvolgende cursus start op maandagavond 5 oktober 2020 en duurt circa 10 weken.

Kosten

De kosten bedragen (onder voorbehoud) € 125,- voor leden en € 165,- voor niet-leden. Dat bedrag is inclusief cursusboek en overig studiemateriaal, maar is exclusief het examen en de examenkosten.

Meer informatie en aanmelden

Neem contact op met Onno Walda voor meer informatie via adlaw.onno.[antispam].@wsvgiesbeek.nl of bel hem op 06-55747611.

Cadet les CWO 1, 2 en 3

Zeilinstructie | 18:00 - 20:30 | WSV Giesbeek

Laser Pico les CWO 1 en 2

Zeilinstructie | 09:30 - 12:30 | WSV Giesbeek