Cursus Klein Vaarbewijs 1

Met ingang van maandagavond 28 januari start een nieuwe cursus Klein Vaarbewijs 1 bij de vereniging.

Klein Vaarbewijs 1 is verplicht voor de volgende categorieën schepen:

• Een schip met een lengte van 15 meter of meer dat niet bedrijfsmatig gebruikt wordt tot een maximale lengte van 25 meter.
  • Een schip met een lengte tussen de 15 en 20 meter dat bedrijfsmatig wordt gebruikt of daarvoor bestemd is.
  • Een motorboot met een lengte van minder dan 15 meter die een snelheid van meer dan 20 kilometer per uur kan bereiken, (dus ook voor een rubberboot met ca. 6 pk, of voor een jetski).

Klein Vaarbewijs 1 geldt voor rivieren, kanalen, de randmeren en de kleine (Friese) meren.

Uitleg is onmisbaar

Vamex is de organisator die het examen afneemt, er worden vragen gesteld over techniek, betonning, manoeuvreren, navigatieverlichting en reglementen. Ook worden meerdere vraagstukken gecombineerd in één vraag.

Uitleg door docenten is onmisbaar. Online cursussen bieden niet genoeg ondersteuning als voorbereiding op het examen. Er bestaan geen echte 'proefexamens'. Docenten behandelen vragen die door cursisten worden gemeld na een examen.

Naast het doornemen van de lesstof is het vooral een uitwisseling van de ervaringen die iedereen heeft meegemaakt op het water.

kvb1-01

Wanneer

Bij een voldoende aantal deelnemers geeft de docent Onno Walda de cursus op maandagavonden van 20.00 - 22.00 uur. De cursus start weer medio september 2019.

Kosten

De kosten bedragen (onder voorbehoud) € 125,00. Dat bedrag is inclusief cursusboek en overig studiemateriaal, maar is exclusief de examenkosten.

Meer informatie en aanmelden

Neem contact op met Onno Walda voor meer informatie via adlaw.onno.[antispam].@wsvgiesbeek.nl of bel hem op 06-55747611.

MRT
maartwedstrijden