Valk

De Valk is een van de meest gebruikte lesboten in Nederland. Het is een ruime boot, geschikt voor 2 tot 4 of 5 mensen.

De Valk heeft een kiel en dat maakt deze boot stabiel en veilig om in te zeilen. Je kunt ze ook overal in het land huren. Deze boot is bij uitstek geschikt zijn voor zeilinstructie aan volwassenen.

Zeillessen in een Valk

We geven de Valkzeillessen op doordeweekse avonden en op de zaterdagmorgen van eind maart tot eind juni. In totaal krijg je 12 lessen.

De avondlessen starten om 18.30 uur en duren tot ongeveer 21.00 uur. Op zaterdagochtend begint de les om 9.30 uur en eindigt om 12.00 uur. 

Wil je eerst een paar proeflessen volgen om te kijken of zeilen in een Valk je bevalt dan kun je je ook aanmelden voor het zomerzeilen; een kennismakingscursus van 3 dagdelen.  Medio mei 2019 start daarvoor de inschrijving.

Aanmelden CWO zeillessen 2019

Je kunt je hier aanmelden voor de voorjaarsopleiding 2019vanaf 1 november 2018. Vóór dat moment aanmelden heeft geen zin!

Vul alle velden in, kruis de gewenste CWO-opleiding aan en kruis aan welke avond/ochtend je 1e keus heeft en welke je 2e keus.

Het aantal plaatsen per jaar is beperkt door het aantal boten dat de vereniging ter beschikking heeft en het aantal beschikbare instructeurs. Het tijdstip van aanmelden is leidend voor de volgorde van plaatsing.

Je moet voor de CWO-opleiding lid zijn (of worden) van WSV Giesbeek. Het aanmelden voor dit lidmaatschap hoef je pas te doen als je weet dat je bent geplaatst. Daarover ontvang je bericht in januari 2019.

Kosten seizoen 2019

De kosten van de CWO-opleiding bedragen in 2019 € 215, - euro per seizoen voor de praktijklessen, de theorieavonden, eventueel het theorie-examen en het vrijzeilen op de woensdagavond.

Lid worden van WSV Giesbeek kost eenmalig € 65,50* entreegeld, ter dekking van de administratiekosten en de kosten van aanmelding bij het Watersportverbond. 

Lid zijn kost € 89,50* per jaar waarbij het seizoen loopt van oktober tot oktober. Hier vind je meer informatie over de tarieven

* deze kosten worden definitief vastgesteld tijdens de Algemene Leden Vergadering medio januari 2019.

Openingsavond

Het zeilseizoen wordt elk jaar, meestal op de laatste vrijdagavond van de wintertijd, geopend in café Ruumzicht op de jachthaven (aanvang 20.00 uur). De openingsavond voor seizoen seizoen 2019 volgt zo spoedig mogelijk.

Alle instructeurs en cursisten komen bij elkaar om kennis te maken, details over kleding uit te wisselen en de nodige afspraken te maken. Vanzelfsprekend wordt de gezelligheid op deze avond niet vergeten.

Theorielessen

Tijdens de zeillessen in de boot komt natuurlijk ook de theorie aan bod. Maar daarnaast geven we in de winterperiode ook extra theorieles op enkele woensdagavonden. Per avond bespreken we specifieke onderwerpen als koppels en krachten, tochtvoorbereiding en schiemanswerk. Alle cursisten zijn daarbij van harte welkom.

valk

Woensdagavond, verenigingsavond

In 2017 introduceerden we voor het eerst 'de verenigingsavond' op de woensdagen. Op deze avonden zijn alle Valken vrij geroosterd en kun je samen met cursisten en instructeurs van andere lesmomenten lekker vrij gaan zeilen. Zo kun je wat je geleerd hebt in de praktijk brengen en zeilmeters maken. Hoe vaker je zeilt, hoe leuker je het vindt!

Tijdens die avond zijn er wel instructeurs aanwezig maar de nadruk ligt op zelfredzaamheid. Ook is op die avonden ons clubhuis Ruumzicht geopend voor een drankje en een hapje, zodat je ook even lekker kunt napraten over de opgedane ervaringen.

 • Start eerste verenigingsavond volgt begin 2019
 • Mee-eten met het speciale menu in Ruumzicht vanaf 17.45 uur (van tevoren reserveren)
 • Start zeilen om 18.30 uur op de steiger
 • Aanmelden en meer informatie verloopt via whatsapp 0644797067 ‘woensdag zeildag WSVG’

Overzicht activiteiten

 

Activiteit Data 2019
Openingsavond volgt binnenkort
Start zeillessen zaterdag 30 maart
Theorie examen volgt binnenkort
Start Verenigingsavond volgt binnenkort
Midzomernachtzeilen volgt binnenkort
Zomerzeilen Valk volgt binnenkort
Frieslandweekend 13, 14 en 15 september

Theorie

De theorie van het zeilen staat uitgelegd in 'Het Zeilboek' van J. Peter Hoefnagels dat bij de meeste boekhandels verkrijgbaar is. Dit boek bevat alle theorie die je moet kennen om goed en veilig te kunnen zeilen.

Tijdens de zeillessen wordt er ook voortdurend naar dit boek verwezen en word je regelmatig gevraagd om alvast de theorie door te nemen voor de volgende zeilles. Ook is het boek onmisbaar om het theorie-examen van CWO 2 te behalen.

CWO niveaus

In de Valk kun je diploma’s behalen op CWO 1 en 2 niveau. Met ingang van seizoen 2017 geven we geen zeillessen meer op Kielboot CWO 3 niveau.

Cursisten die bij ons nog geen 3 jaar kielboot les hebben gehad en al wel hun CWO 2 diploma hebben gehaald, kunnen zich voor dat derde jaar nog wel opgeven voor een CWO 2+ cursus om hun CWO 2 vaardigheden te verdiepen.

Je kunt bij ons maximaal 3 jaar achtereenvolgend een CWO opleiding volgen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de zeillessen in een Valk? Mail dan naar eitcurtsnitoobleiK.[antispam].@wsvgiesbeek.nl of neem contact op met Willem Sijbrant via  0313-631516.

Zomerzeilen voor volwassen

Wil je eerst kijken of zeilen je bevalt? Doe dan aan het eind van de zomer mee aan het zomerzeilen. Van ongeveer eind augustus tot half september kun je tijdens een korte introductie van 3 lessen op een ontspannen manier kennis maken met het zeilen.

Bevalt deze introductie, dan kun je het jaar erop in het voorjaar de zeilopleiding volgen. Uiteraard kun je je ook direct inschrijven voor de zeilopleiding zonder aan de introductie mee te doen.

Kosten en tijden

Je krijgt les op een doordeweekse avond (van 18.30 tot 21.00 uur) of op zaterdagochtend (van 09:30 tot 12:00 uur). De kosten van deze drie lessen bedragen € 50,-. Voor deze zeillessen hoef je geen lid te zijn van WSV Giesbeek.

Aanmelden zomerzeilen

Vanaf medio mei 2019 (exacte datum volgt binnenkort) kun je je aanmelden voor het zomerzeilen. Het aantal plaatsen is beperkt. Het tijdstip van aanmelding is leidend voor de volgorde van plaatsing. Begin juli krijg je dan bericht of we je hebben kunnen plaatsen en zo ja, op welke dag.

Meld je aan door een email te sturen naar eitcurtsnitoobleik.[antispam].@wsvgiesbeek.nl en vermeld per potentiële deelnemer de volgende gegevens:

 • Initialen
 • Roepnaam
 • Achternaam
 • Straatnaam en huisnummer
 • Postcode en woonplaats
 • Telefoonnummer
 • Emailadres
 • 1e voorkeur lesavond/ochtend
 • 2e voorkeur lesavond/ochtend

Frieslandweekend

Voor alle cursisten en oud-cursisten organiseren wij ieder jaar in september, van vrijdagavond tot zondagmiddag, een weekend zeilen in Friesland.

Hier krijg je de kans om de ervaring die je hebt opgedaan tijdens de lessen echt in praktijk te brengen in de vele soorten vaarwater die Friesland rijk is.

Reserveer dit weekend alvast in je agenda: 13, 14 en 15 september 2019. Het is echt een superweekend! De kosten van dit weekend worden tijdig bekend gemaakt.

Activiteiten


 

NOV
19
RZ - Klein Vaarbewijs I

Cursussen | 20:00 - 22:00 | WSV Giesbeek

De kosten zijn 125,- € voor de cursus inclusief boek maar exclusief examenkosten

NOV
22
RZ - Repetitie avond Ruumsingers

Ruumsingers | 20:00 - 10:30 | Ruumzicht

NOV
26
RZ - Klein Vaarbewijs I

Cursussen | 20:00 - 22:00 | WSV Giesbeek

De kosten zijn 125,- € voor de cursus inclusief boek maar exclusief examenkosten

DEC
3
RZ - Klein Vaarbewijs I

Cursussen | 20:00 - 22:00 | WSV Giesbeek

De kosten zijn 125,- € voor de cursus inclusief boek maar exclusief examenkosten

DEC
6
RZ - Repetitie avond Ruumsingers

Ruumsingers | 20:00 - 10:30 | Ruumzicht

Contact


 

ADRES

 • Watersportvereniging Giesbeek
 • Havenweg 4
 • 6987 EP Giesbeek

TELEFOON

 • 0313 - 63 14 34

  heeft u Nieuws

Volg ons op Facebook

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Sponsoren Lees meer

 
 

© 2017 WSV GIESBEEK