Valk

De Valk is een van de meest gebruikte lesboten in Nederland. Het is een ruime boot, geschikt voor 2 tot 5 mensen.

De Valk heeft een vaste kiel en dat maakt deze boot stabiel en veilig om in te zeilen. Je kunt ze ook overal in het land huren. Deze boot is bij uitstek geschikt voor zeilinstructie aan volwassenen.

nieuwswolk

Zeillessen in een Valk

We geven de Valkzeillessen op doordeweekse avonden, woensdagmiddagen en op de zaterdagochtenden van eind maart tot eind juni. In totaal krijg je 12 lessen. In 2020 zijn er lessen in de periode van 28 maart tot en met 16 juni 2020.

De avondlessen starten om 18.30 uur en duren tot ongeveer 21.00 uur. Op woensdagmiddag begint de les om 14.00 uur en eindigt om 16.30 uur, op zaterdagochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur. 

Wil je eerst een paar proeflessen volgen om te kijken of zeilen in een Valk je bevalt dan kun je je ook aanmelden voor het zomerzeilen; een kennismakingscursus van 3 dagdelen. Medio mei 2020 start daarvoor de inschrijving.

Aanmelden CWO zeillessen 2020

UPDATE JANUARI 2020: AANMELDEN KAN ALLEEN NOG MAAR VOOR DE WOENSDAGMIDDAGEN

Je kunt je hier aanmelden voor de voorjaarsopleiding 2020 vanaf 1 november 2019. Vul alle velden in, kruis de gewenste CWO-opleiding aan en kruis aan welke avond/ochtend je 1e keus heeft en welke je 2e keus.

Het aantal plaatsen per jaar is beperkt door het aantal boten dat de vereniging ter beschikking heeft en het aantal beschikbare instructeurs. Het tijdstip van aanmelden is leidend voor de volgorde van plaatsing.

Je moet voor de CWO-opleiding lid zijn (of worden) van WSV Giesbeek. Het aanmelden voor dit lidmaatschap hoef je pas te doen als je weet dat je bent geplaatst. Daarover ontvang je bericht in januari 2020. 

Kosten seizoen 2020

De kosten van de CWO-opleiding bedragen in 2020 € 215, - euro per seizoen voor de praktijklessen, de theorieavonden, eventueel het theorie-examen en het vrijzeilen op de woensdagavond.

Lid worden van WSV Giesbeek kost eenmalig € 64,00 entreegeld, ter dekking van de administratiekosten, gebruik van alle havenfaciliteiten en de kosten van aanmelding bij het Watersportverbond. 

Lid zijn kost € 89,70 per jaar waarbij het seizoen loopt van oktober tot oktober. Hier vind je meer informatie over de tarieven

 
 

Theorielessen

Tijdens de zeillessen in de boot komt natuurlijk ook de theorie aan bod. Maar daarnaast geven we in de winterperiode ook extra theorieles op enkele woensdagavonden. Per avond bespreken we specifieke onderwerpen als koppels en krachten, tochtvoorbereiding en schiemanswerk. Alle cursisten zijn daarbij van harte welkom.

valk

Openingsavond

Het zeilseizoen wordt elk jaar, meestal op de laatste vrijdagavond van de wintertijd, geopend in café Ruumzicht op de jachthaven (aanvang 20.00 uur). De uitnodiging voor de openingsavond voor seizoen seizoen 2020 volgt zo spoedig mogelijk.

Alle instructeurs en cursisten komen bij elkaar om kennis te maken, details over kleding uit te wisselen en de nodige afspraken te maken. Vanzelfsprekend wordt de gezelligheid op deze avond niet vergeten.

Woensdagavond, verenigingsavond

In 2017 introduceerden we voor het eerst 'de verenigingsavond' op de woensdagen. Op deze avonden zijn alle Valken vrij geroosterd en kun je samen met cursisten en instructeurs van andere lesmomenten lekker vrij gaan zeilen. Zo kun je wat je geleerd hebt in de praktijk brengen en zeilmeters maken. Hoe vaker je zeilt, hoe leuker je het vindt!

Tijdens die avond zijn er wel instructeurs aanwezig maar de nadruk ligt op zelfredzaamheid. Ook is op die avonden ons clubhuis Ruumzicht geopend voor een drankje en een hapje, zodat je ook even lekker kunt napraten over de opgedane ervaringen.

  • Start eerste verenigingsavond volgt begin 2020
  • Mee-eten met het speciale menu in Ruumzicht vanaf 17.45 uur (van tevoren reserveren)
  • Start zeilen om 18.30 uur op de steiger
  • Aanmelden en meer informatie verloopt via whatsapp 0644797067 ‘woensdag zeildag WSVG’

Overzicht activiteiten

Vanuit de kielbootsectie wordt er gedurende de wintermaanden club- en theorieavonden georganiseerd die voor alle leden toegankelijk zijn. De data en het programma vind je hieronder in de evenementenlijst

2020 Activiteit
  Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

Theorie

De theorie van het zeilen staat uitgelegd in 'Het Kleine Zeilboek' van J. Peter Hoefnagels dat bij de meeste boekhandels verkrijgbaar is. Dit boek bevat alle theorie die je moet kennen om goed en veilig te kunnen zeilen.

Tijdens de zeillessen wordt er ook voortdurend naar dit boek verwezen en word je regelmatig gevraagd om alvast de theorie door te nemen voor de volgende zeilles. Ook is het boek onmisbaar om het theorie-examen van CWO 2 te behalen.

CWO niveaus

In de Valk kun je diploma’s behalen op CWO 1 en 2 niveau. Met ingang van seizoen 2017 geven we geen zeillessen meer op Kielboot CWO 3 niveau.

Cursisten die bij ons nog geen 3 jaar kielboot les hebben gehad en al wel hun CWO 2 diploma hebben gehaald, kunnen zich voor dat derde jaar nog wel opgeven voor een CWO 2+ cursus om hun CWO 2 vaardigheden te verdiepen.

Je kunt bij ons maximaal 3 jaar achtereenvolgend een CWO opleiding volgen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de zeillessen in een Valk? Mail dan naar eitcurtsnitoobleik.[antispam].@wsvgiesbeek.nl.

Zomerzeilen voor volwassen

Wil je eerst kijken of zeilen je bevalt? Doe dan aan het eind van de zomer mee aan het zomerzeilen. Van ongeveer eind augustus tot half september kun je tijdens een korte introductie van 3 lessen op een ontspannen manier kennis maken met het zeilen. 

Bevalt deze introductie, dan kun je het jaar erop in het voorjaar de zeilopleiding volgen. Uiteraard kun je je ook direct inschrijven voor de zeilopleiding zonder aan de introductie mee te doen.

Kosten en tijden

Er wordt lesgegeven op de doordeweekse avonden (van 18.30 tot 21.00 uur) met uitzondering van de woensdagavond. Ook wordt er lesgegeven op de zaterdagochtend (van 09:30 tot 12:00 uur). De kosten van deze drie lessen bedragen € 52,50. Voor deze zeillessen hoef je geen lid te zijn van WSV Giesbeek.

Aanmelden zomerzeilen

1 juni 2020: vanwege de coronaperikelen is het momenteel nog niet bekend wat en hoe het zomerzeilen gaat verlopen. Heb je hier belangstelling voor dan kun je dat melden via nenoot.reteip.[antispam].@wsvgiesbeek.nl

Frieslandweekend

Voor alle cursisten en oud-cursisten organiseren wij ieder jaar een zeilevenement in Friesland. Meestal een weekend maar in 2019 een dag en wel op 30 juni 2019 in Heeg.

Hier krijg je de kans om de ervaring die je hebt opgedaan tijdens de lessen echt in praktijk te brengen in de vele soorten vaarwater die Friesland rijk is.

Inschrijven voor deze dag kan door je tot 30 mei aan te melden via neliezklav.[antispam].@wsvgiesbeek.nl. Het is echt superleuk!

De kosten van deze dag bedragen € 25,00 excl. lunch en als je een gezamenlijk diner wil gebruiken voor je weer huiswaarts keert, dan kost dat nog eens € 25,00. Neem voor meer informatie contact op met Willem Sijbrant via 06-46626776.

 
 
 
 

Activiteiten


 

OKT
12
Ruumsingers

Ruumsingers | 14:00 - 16:00 | Lijzijde

OKT
20
LZ - Bijeenkomst commissievoorzitters/-coördinatoren

Algemeen | 19:00 - 21:00 | Lijzijde

OKT
24
Stamppot wedstrijden

Zeilwedstrijden | 10:30 - 17:00 | WSV Giesbeek

OKT
25
Stamppot wedstrijden

Zeilwedstrijden | 10:30 - 17:00 | WSV Giesbeek

OKT
26
Ruumsingers

Ruumsingers | 14:00 - 16:00 | Lijzijde

Contact


 

ADRES

  • Watersportvereniging Giesbeek
  • Havenweg 4
  • 6987 EP Giesbeek

TELEFOON

  E-MAIL ledenadministratie

  E-MAIL ligplaatsen

© 2020 WSV Giesbeek