Valk

De Valk is een van de meest gebruikte lesboten in Nederland. Het is een ruime boot, geschikt voor 2 tot 5 mensen. De Valk heeft een vaste kiel en dat maakt deze boot stabiel en veilig om in te zeilen.

Je kunt ze ook overal in het land huren. Deze boot is bij uitstek geschikt voor zeilinstructie aan volwassenen.

Zeillessen in een Valk

We geven de Valkzeillessen op doordeweekse avonden in de periode van half april t/m begin juli (1 les per week). Op welke avonden we lesgeven hangt af van de beschikbaarheid van de instructeurs. De avondlessen starten om 18.30 uur en duren tot ongeveer 21.00 uur. 

Onderdeel van de lessen is de Frieslanddag. In 2023 is deze dag op 25 juni. Hier krijg je de kans om de ervaring die je hebt opgedaan tijdens de lessen echt in praktijk te brengen in de vele soorten vaarwater die Friesland rijk is, uiteraard onder begeleiding van de instructeurs.

Houd deze dag alvast vrij!

Vooraanmelding Valkzeillessen 

De vooraanmelding voor de Valkzeillessen staat steeds open gedurende de laatste twee weken van januari. In de nieuwsbrief van de vereniging kondigen we dat aan. Medio februari ontvang je vervolgens een bericht over of je al dan niet bent geplaatst. 

Het aantal plaatsen per jaar is beperkt door het aantal boten dat de vereniging ter beschikking heeft en het aantal beschikbare instructeurs. Lidmaatschap en het tijdstip van aanmelden is leidend voor de volgorde van plaatsing.

Je moet voor de CWO-opleiding lid worden van WSV Giesbeek. Dat hoef je pas te doen als je weet dat je bent ingedeeld voor de zeillessen. Algemene informatie over het lidmaatschap vind je hier.

Eenmaal lid van de vereniging ben je natuurlijk van harte welkom om mee te doen met alle verenigingsactiviteiten waaronder ook het Woensdagavond vrijzeilen

Kosten seizoen 2023

De kosten voor de zeillessen in 2023 bedragen € 250,00. Dat bedrag is inclusief de theorieavonden, eventueel het theorie-examen en het vrijzeilen op de woensdagavonden. 

Aangezien je daarnaast lid dient te worden van WSV Giesbeek, worden aanvullend kosten in rekening gebracht voor de contributie, het eenmalige inschrijfgeld en, indien gewenst, de kosten voor een toegangspas. Hier vind je meer informatie over deze tarieven

Vooraanmelding CWO Valkzeillessen

Jaarlijks gedurende de laatste twee weken van januari, is hieronder een formulier zichtbaar voor de vooraanmelding. De vooraanmelding voor 2023 is al geweest zodat hieronder het formulier niet te zien is. 

De lessen voor 2023 zitten vol.

Theorielessen

Tijdens de zeillessen in de boot komt natuurlijk ook de theorie aan bod. Maar daarnaast geven we in de winterperiode ook extra theorieles op enkele woensdagavonden. Per avond bespreken we specifieke onderwerpen als koppels en krachten, tochtvoorbereiding en schiemanswerk. Alle cursisten zijn daarbij van harte welkom.

Valk achter

valk

Openingsavond

Het zeilseizoen wordt elk jaar geopend in café Ruumzicht op de jachthaven (aanvang 20.00 uur). In 2023 is dat op 31 maart.

Alle instructeurs en cursisten komen bij elkaar om kennis te maken, details over kleding uit te wisselen en de nodige afspraken te maken. Vanzelfsprekend wordt de gezelligheid op deze avond niet vergeten.

Woensdagavond vrijzeilen

Gedurende het zeilseizoen zijn de Valken op de woensdagavonden vrij geroosterd en kun je samen met cursisten en instructeurs van andere lesmomenten lekker vrij gaan zeilen. Zo kun je wat je geleerd hebt in de praktijk brengen en zeilmeters maken. Hoe vaker je zeilt, hoe meer je leert en hoe leuker je het vindt! 

Klik hier voor meer informatie over deze verenigingsactiviteit.

Overzicht activiteiten

Vanuit de kielbootsectie wordt er gedurende de wintermaanden enkele clubavonden georganiseerd die voor alle leden toegankelijk zijn. Het motto is: voor leden, door leden!

Het doel van de avonden is het uitwisselen van informatie over watersport onderwerpen én natuurlijk gezellige ontmoetingen. 

Tijdens deze avonden zorgen wij, vanuit de Kielbootcommissie, voor koffie/thee en een koekje en vragen we jou iets lekkers te drinken of te knabbelen mee te nemen. Je hoeft je niet aan- of af te melden voor deze clubavonden.

De data en het programma vind je hieronder in de evenementenlijst zodra deze bekend zijn. 

2023 Activiteit
15 december
vrijdag
19:30 tot
22:30
Clubavond Valkzeilen Test je theoretische kennis
Lijzijde
2024
12 januari
vrijdag
19:30 tot
22:30
Clubavond Valkzeilen Varen doe je samen
Lijzijde
16 februari
vrijdag
19:30 tot
22:30
Clubavond Valkzeilen Verslag van een zeilreis naar de Carieb
Lijzijde
15 maart
vrijdag
19:30 tot
22:30
Clubavond Valkzeilen Wedstrijdzeilen en hoe werkt dat eigenlijk?
Lijzijde
23 juni
zondag
Frieslanddag voor de Valkzeilers
Friesland

Theorie in 'Het Kleine Zeilboek'

De theorie van het zeilen staat uitgelegd in 'Het Kleine Zeilboek' van J. Peter Hoefnagels dat bij de meeste boekhandels verkrijgbaar is. Dit boek bevat alle theorie die je moet kennen om goed en veilig te kunnen zeilen.

Tijdens de zeillessen wordt er ook voortdurend naar dit boek verwezen en word je regelmatig gevraagd om alvast de theorie door te nemen voor de volgende zeilles. Ook is het boek onmisbaar om het theorie-examen horend bij CWO Ervaren te behalen.

CWO niveaus

In de Valk kun je diploma’s behalen op CWO Basis en CWO Ervaren niveau. Met ingang van seizoen 2017 geven we geen zeillessen meer op Kielboot CWO Gevorderd niveau.

Cursisten die bij ons nog geen 3 jaar kielboot les hebben gehad en al wel hun CWO Ervaren  diploma hebben gehaald, kunnen zich voor dat derde jaar nog wel opgeven voor een CWO Ervaren+ cursus om hun vaardigheden te verdiepen.

Je kunt bij ons maximaal 3 jaar achtereenvolgend een CWO opleiding volgen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de zeillessen in een Valk? Mail dan naar eitcurtsnitoobleik.[antispam].@wsvgiesbeek.nl.

 
 
 
 
 
 
 

Activiteiten


 

DEC
6
LZ - Klein Vaarbewijs 1 maandagen

Cursussen | 19:30 - 22:00 | deel 10 / 11 | Lijzijde WSV Giesbeek

DEC
7
Repetitie avond Ruumsingers

Ruumsingers | 20:00 - 22:03 | deel 7 / 8

DEC
10
Jaarvergadering Sailhorseclub

Algemeen | 12:00 - 17:00 | Lijzijde WSV Giesbeek

DEC
11
LZ - Klein Vaarbewijs 1 maandagen

Cursussen | 19:30 - 22:00 | deel 11 / 11 | Lijzijde WSV Giesbeek

DEC
15
Clubavond Valkzeilen Test je theoretische kennis

Valkzeilen | 19:30 - 22:30 | Lijzijde

Contact


 

ADRES

  • Watersportvereniging Giesbeek
  • Havenweg 4
  • 6987 EP Giesbeek

TELEFOON

  E-MAIL administratie

  E-MAIL ligplaatsen

© 2022 WSV Giesbeek