Valk

De Valk is een van de meest gebruikte lesboten in Nederland. Het is een ruime boot, geschikt voor 2 tot 5 mensen. De Valk heeft een vaste kiel en dat maakt deze boot stabiel en veilig om in te zeilen.

Je kunt ze ook overal in het land huren. Deze boot is bij uitstek geschikt voor zeilinstructie aan volwassenen.

Zeillessen in een Valk

We geven de Valkzeillessen op doordeweekse avonden op de maandag-, dinsdag- en donderdagavonden in de periode van 17 april t/m begin juli (1 les per week). De avondlessen starten om 18.30 uur en duren tot ongeveer 21.00 uur. 

Onderdeel van de lessen is de Frieslanddag. In 2023 is deze dag op 25 juni. Hier krijg je de kans om de ervaring die je hebt opgedaan tijdens de lessen echt in praktijk te brengen in de vele soorten vaarwater die Friesland rijk is, uiteraard onder begeleiding van de instructeurs.

Houd deze dag alvast vrij!

Vooraanmelding Valkzeillessen 

De vooraanmelding voor de Valkzeillessen staat steeds open gedurende de laatste twee weken van januari. In 2023 is dat op 16 januari. In de nieuwsbrief van de vereniging zal dit ook nog worden aangekondigd. Over plaatsing ontvang je dan een bericht van ons in februari. 

Het aantal plaatsen per jaar is beperkt door het aantal boten dat de vereniging ter beschikking heeft en het aantal beschikbare instructeurs. Lidmaatschap en het tijdstip van aanmelden is leidend voor de volgorde van plaatsing.

Je moet voor de CWO-opleiding lid worden van WSV Giesbeek. Dat hoef je pas te doen als je weet dat je bent ingedeeld voor de zeillessen. Algemene informatie over het lidmaatschap vind je hier.

Eenmaal lid van de vereniging ben je natuurlijk van harte welkom om mee te doen met alle verenigingsactiviteiten waaronder ook het Woensdagavond vrijzeilen

Kosten seizoen 2023

De kosten voor seizoen 2023 liggen op dit moment nog niet vast en zijn afhankelijk van de verhoging die tijdens de ALV op 16 januri 2023 wordt vastgesteld. Ter indicatie: in 2022 bedroegen de kosten € 227,50 per seizoen voor de praktijklessen, de theorieavonden, eventueel het theorie-examen en het vrijzeilen op de woensdagavond. 

Aangezien je daarnaast lid dient te worden van WSV Giesbeek, wordt aanvullend inschrijfgeld in rekening gebracht en de kosten voor contributie en, indien gewenst, de kosten voor een toegangspas. Hier vind je meer informatie over deze tarieven

Vooraanmelding CWO Valkzeillessen 2023

In de periode van 16 t/m 31 januari 2023 is hieronder een formulier zichtbaar voor de vooraanmelding.

Vooraanmelding Valkzeillessen 2023

Voorkeuren cursusdagen

 

Beveiligingscode Beveiligingscode

Theorielessen

Tijdens de zeillessen in de boot komt natuurlijk ook de theorie aan bod. Maar daarnaast geven we in de winterperiode ook extra theorieles op enkele woensdagavonden. Per avond bespreken we specifieke onderwerpen als koppels en krachten, tochtvoorbereiding en schiemanswerk. Alle cursisten zijn daarbij van harte welkom.

valk

Openingsavond

Het zeilseizoen wordt elk jaar geopend in café Ruumzicht op de jachthaven (aanvang 20.00 uur). In 2023 is dat op 31 maart.

Alle instructeurs en cursisten komen bij elkaar om kennis te maken, details over kleding uit te wisselen en de nodige afspraken te maken. Vanzelfsprekend wordt de gezelligheid op deze avond niet vergeten.

Woensdagavond vrijzeilen

Gedurende het zeilseizoen zijn de Valken op de woensdagavonden vrij geroosterd en kun je samen met cursisten en instructeurs van andere lesmomenten lekker vrij gaan zeilen. Zo kun je wat je geleerd hebt in de praktijk brengen en zeilmeters maken. Hoe vaker je zeilt, hoe meer je leert en hoe leuker je het vindt! 

Klik hier voor meer informatie over deze verenigingsactiviteit.

Overzicht activiteiten

Vanuit de kielbootsectie wordt er gedurende de wintermaanden enkele clubavonden georganiseerd die voor alle leden toegankelijk zijn. Het motto is: voor leden, door leden!

Het doel van de avonden is het uitwisselen van informatie over watersport onderwerpen én natuurlijk gezellige ontmoetingen. We zijn druk bezig een paar interessante en gezellige avonden voor te bereiden.

Peter Boer trapt af met een avond over 'koppels en krachten' en 'de voor- en nadelen van verschillende typen zeilboten' op vrijdag 20 januari 2023 in Lijzijde. De deur gaat open om 19.30 uur en om 20.00 uur start het programma.

Net als voorgaande jaren zorgen wij voor koffie/thee en een koekje en vragen we jou iets lekkers te drinken of te knabbelen mee te nemen. Je hoeft je niet aan- of af te melden voor de clubavonden.

De data en het programma vind je hieronder in de evenementenlijst zodra deze bekend zijn. 

2023 Activiteit
24 februari
vrijdag
19:30 tot
22:30
Clubavond Valkzeilen: koppels en krachten en typen zeilboten
Lijzijde
24 maart
vrijdag
19:30 tot
22:30
Clubavond Valkzeilen
Lijzijde
31 maart
vrijdag
Openingsavond voor ingedeelde CWO Valkzeilers
Ruumzicht
17 april
maandag
18:00 tot
21:00
Start zeilles Valk op de maandagavonden
Haven WSV Giesbeek
18 april
dinsdag
18:00 tot
21:00
Start zeilles Valk op de dinsdagavonden
Haven WSV Giesbeek
21 april
vrijdag
18:00 tot
21:00
Start zeilles Valk op de vrijdagavonden
Haven WSV Giesbeek
25 juni
zondag
Frieslanddag voor de Valkzeilers
Friesland

Theorie in 'Het Kleine Zeilboek'

De theorie van het zeilen staat uitgelegd in 'Het Kleine Zeilboek' van J. Peter Hoefnagels dat bij de meeste boekhandels verkrijgbaar is. Dit boek bevat alle theorie die je moet kennen om goed en veilig te kunnen zeilen.

Tijdens de zeillessen wordt er ook voortdurend naar dit boek verwezen en word je regelmatig gevraagd om alvast de theorie door te nemen voor de volgende zeilles. Ook is het boek onmisbaar om het theorie-examen van CWO 2 te behalen.

CWO niveaus

In de Valk kun je diploma’s behalen op CWO Basis en CWO Ervaren niveau. Met ingang van seizoen 2017 geven we geen zeillessen meer op Kielboot CWO Gevorderd niveau.

Cursisten die bij ons nog geen 3 jaar kielboot les hebben gehad en al wel hun CWO Ervaren  diploma hebben gehaald, kunnen zich voor dat derde jaar nog wel opgeven voor een CWO Ervaren+ cursus om hun vaardigheden te verdiepen.

Je kunt bij ons maximaal 3 jaar achtereenvolgend een CWO opleiding volgen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de zeillessen in een Valk? Mail dan naar eitcurtsnitoobleik.[antispam].@wsvgiesbeek.nl.

 
 
 
 
 
 

Activiteiten


 

JAN
30
LZ - Klein Vaarbewijs 1 maandagen

Cursussen | 20:00 - 22:00 | deel 2 / 10 | Lijzijde WSV Giesbeek

FEB
1
LZ - Klein Vaarbewijs 2

Cursussen | 20:00 - 22:00 | deel 3 / 10 | Lijzijde WSV Giesbeek

FEB
2
Repetitie avond Ruumsingers

Ruumsingers | 20:00 - 22:00 | Ruumzicht

FEB
6
Overleg kielboot

Algemeen | 19:00 - 21:00 | Bestuurskamer

FEB
6
LZ - Klein Vaarbewijs 1 maandagen

Cursussen | 20:00 - 22:00 | deel 3 / 10 | Lijzijde WSV Giesbeek

Contact


 

ADRES

  • Watersportvereniging Giesbeek
  • Havenweg 4
  • 6987 EP Giesbeek

TELEFOON

  E-MAIL administratie

  E-MAIL ligplaatsen

© 2022 WSV Giesbeek