Wedstrijdinformatie

Wedstrijdzeilen is één van de activiteiten van WSV Giesbeek. De vereniging organiseert in het zeilseizoen diverse wedstrijden die open staan voor iedere zeilklasse. Het wedstrijdwater is de Gieseplas van het Rhederlaag bij Giesbeek. De wedstrijdsecretarissen zijn Ted Bakker en Jan Arends.

Woensdagavond competitie

Vanaf april is er de woensdagavond competitie (WAC). Deze competitie staat open voor iedereen die met een Solo aan de start verschijnt. Maar ook andere klassen zijn welkom op de woensdagavond. Vanwege technische redenen kunnen zij helaas niet meedoen aan de competitie. Zie voor de juiste data de evenementenkalender

Deelname aan de WAC is gratis. Deelnemers aan de WAC melden zich voor aanvang van de eerste start op het startschip. De eerste start is om 19.00 uur. Er zijn maximaal 8 starts per avond. Dit afhankelijk van de weersomstandigheden en deelnemers.

Zeilwedstrijden: weekend en eendaags

Voor de wedstrijden staat inschrijving open voor alle open zeilboten van alle nationale en internationale klasse Open zeilboten waarvoor een snelheidsfaktor watersport (SW) is bepaald.

Kajuitboten kunnen zich inschrijven voor de Aalberstrophee.

Inschrijving, sluiting inschrijving en inschrijfgeld

Voor de weekendwedstrijden bedragen de inschrijfkosten:

• Jeugd t/m 17 jaar in eenmansboten: € 10,00
  • Jeugd t/m 17 jaar in tweemansboten: € 15,00
  • 18 Jaar en ouder eenmans: € 20,00
  • 18 Jaar en ouder tweemans (of meer): € 25,00

Voor een eendaagse zeilwedstrijd (Zomer wedstrijden) bedragen de inschrijfkosten:

• Jeugd t/m 17 jaar in eenmansboten: € 7,50
  • Jeugd t/m 17 jaar in tweemansboten: € 10,00
  • 18 Jaar en ouder eenmans: € 10,00
  • 18 Jaar en ouder tweemans (of meer): € 15,00

In alle gevallen moet de inschrijving uiterlijk op de donderdagavond voor het wedstrijdweekend aangemeld zijn.

Inschrijven voor de wedstrijd geschiedt door het aanmeldingsformulier horend bij het evenement in te vullen.

Starttijden wedstrijdweekenden open zeiboten 2020

Voor het seizoen 2020 zijn de starttijden gewijzigd. Op zaterdag is het palaver om 10.30 uur in Ruumzicht. De wedstrijden starten om 12.00 uur waarna er 4 wedstrijden achter elkaar worden gevaren.

Op zondag is de eerste start om 10.30 uur en worden er 3 races gevaren met een pauze op de kant. Op zondagen wordt er geen startsein gegeven na 15.00 uur.

Wedstrijdbepalingen en deelnemerslijsten

De wedstrijdbepalingen en deelnemerslijsten worden op de zaterdag tussen 9.30 uur en 10.30 uur op het officiële wedstrijd-publikatiebord in Ruumzicht van WSV Giesbeek bekend gemaakt.

Opening toegangspoort

De poort voor auto's en boottrailers voor toegang tot het terrein van WSV Giesbeek wordt voor de deelnemers opengesteld op de zaterdag tot 12.00 uur. Voor de overige dagen tot 11.00 uur.

Parkeren auto

Deelnemers kunnen hun auto parkeren op de parkeerplaats van WSV Giesbeek mits aanwezig voor sluiting van de toegangspoort. Bezoekers kunnen gebruik maken van de parkeerplaatsen horend bij Recreatiegebied Rhederlaag.

Palaver

Het Palaver zal voor aanvang van de wedstrijden op zaterdag worden gehouden om 10.30 uur in Ruumzicht.

Banenkaart

Klik hier voor de banenkaart (helemaal onderaan die pagina).

Trailerhelling

Deelnemers aan de wedstrijden kunnen gratis gebruik maken van de helling op het terrein van WSV Giesbeek.

Stalling boten

Deelnemers kunnen hun boten stallen op het terrein van WSV Giesbeek op de daarvoor aangewezen plaatsen.

Kamperen en camperplekken

Beperkte kampeer mogelijkheid is aanwezig op de evenementenweide bij de jachthaven van WSV Giesbeek.

Daarnaast zijn er een aantal camperplekken beschikbaar bij wedstrijden tegen een vergoeding van € 15,- per nacht. Informatie hierover bij het wedstrijdcomité.

Ligplaatsen

Zeilboten van deelnemers en eventuele begeleiders krijgen tijdens de wedstrijddagen een gratis ligplaats toegewezen door de havenmeester van WSV Giesbeek.

Sluitingszeilwedsstrijd 2015

Seizoensprijzen

Om in aanmerking te komen voor een seizoensprijs bij de zeilwedstrijden moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

• Lid van WSV Giesbeek
  • Minimaal 15 x reglementair zijn gefinished in een bepaalde wedstrijdklasse, gehouden door WSV Giesbeek op het Rhederlaag.
  • De inschrijving tijdens de wedstrijd moet op naam staan van degene, die in aanmerking wil komen voor de prijs. De inschrijver moet aan boord zijn.
  • Seizoenwinnaar voor een klasse is degene, die de hoogste eindklassering behaalt, gezien over de beste 15 klasseringen in de wedstrijden van het hele seizoen. Bij gelijke resultaten zijn de resultaten van de overige wedstrijden bepalend.
  • Zeiljachten waarvoor een snelheidsfaktor watersport (SW) is bepaald

Wedstrijdsecretaris

Zowel Ted Bakker als Jan Arends (06-54760525) zijn bereikbaar via djirtsdew.[antispam].@wsvgiesbeek.nl.

Adres vereniging

WSV Giesbeek, Havenweg 4, 6987 EP Giesbeek, tel. 0313-631434, e-mail: eitartsinimda.[antispam].@wsvgiesbeek.nl.

Clubhuis Ruumzicht bevindt zich boven het havenkantoor op hetzelfde adres.

Ruumsingers

Ruumsingers | 14:00 - 16:00 | Lijzijde