Wedstrijdinformatie

Wedstrijdzeilen is één van de activiteiten van WSV Giesbeek. De vereniging organiseert in het zeilseizoen diverse wedstrijden die open staan voor iedere zeilklasse. Het wedstrijdwater is Rhederlaag bij Giesbeek. De wedstrijdsecretaris is Jan Arends.

Woensdagavond competitie

Vanaf april is er de  woensdagavond competitie (WAC). Deze competitie staat open voor iedereen die met een Solo aan de start verschijnt. Maar ook andere klassen zijn welkom op de woensdagavond. Vanwege technische redenen kunnen zij helaas niet meedoen aan de competitie. Zie voor de juiste data de evenementenkalender

Deelname aan de WAC is gratis. Deelnemers aan de WAC melden zich voor aanvang van de eerste start op het startschip. De eerste start is om 19.00 uur. Er zijn maximaal 8 starts per avond. Dit afhankelijk van de weersomstandigheden en deelnemers.

Weekend wedstrijden

Voor de overige georganiseerde wedstrijden staat inschrijving open voor zowel open- als kajuitzeiljachten.

Bij wedstrijden voor open zeiljachten:
Open zeilboten van alle nationale en internationale klasse Open zeilboten waarvoor een snelheidsfaktor watersport (SW) is bepaald.

Sluiting inschrijving en inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt voor volwassenen EUR 15,- voor jeugd t/m 17 jaar EUR 10,- .
Het is zeer wenselijk dat de inschrijvingen op de vrijdagavond voor het wedstrijdweekend ingediend zijn.

Voor de Rijnrace is het inschrijfgeld EUR. 10,- en moet uiterlijk op dinsdag 15 mei bij de wedstrijdsecretaris aanwezig zijn. Zie voor verdere informatie over de RijnRace op www.rijnrace.

De inschrijving geschiedt door

In alle gevallen moet de inschrijving uiterlijk op de vrijdagavond voor het wedstrijdweekend aangemeld zijn.
Bij wedstrijden voor kajuitzeilwedstrijden:
door het versturen van het op de website vermelde inschrijfformulier

Wedstrijdbepalingen en deelnemerslijsten

De wedstrijdbepalingen en deelnemerslijsten worden op de zaterdag tussen 9.30 uur en 10.30 uur op het officiële wedstrijd-publikatiebord in Ruumzicht van WSV Giesbeek bekend gemaakt.

Banenkaart

Klik hier voor de banenkaart (helemaal onderaan de pagina).

Trailerhelling

Deelnemers aan de wedstrijden kunnen gratis gebruik maken van de helling, welke gelegen is op het terrein van WSV Giesbeek.

Stalling

Deelnemers kunnen hun boten stallen op het terrein van WSV Giesbeek, op de daarvoor aangewezen plaatsen.

Kamperen

Beperkte kampeer mogelijkheid is aanwezig op de evenementenweide bij de jachthaven van WSV Giesbeek. Informatie hierover bij het wedstrijdcomité.

Opening toegangspoort

De poort voor auto's en boottrailers voor toegang tot het terrein van WSV Giesbeek wordt voor de deelnemers opengesteld op de zaterdag tot 12.00 uur. Voor de overige dagen tot 11.00 uur.

Parkeren

Deelnemers kunnen hun auto parkeren op de parkeerplaats van WSV Giesbeek mits aanwezig voor sluiting toegangspoort.
Bezoekers kunnen gebruik maken van parkeerplaats van de Recreatie Gemeenschap Veluwe.

Ligplaatsen

Jachten van deelnemers en eventuele begeleiders krijgen tijdens de wedstrijddagen een gratis ligplaats toegewezen door de havenmeester van WSV Giesbeek.

Seizoenprijzen

Om in aanmerking te komen voor een seizoenprijs bij de zeilwedstrijden moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

• Lid van WSV Giesbeek
  • Minimaal 15 x reglementair zijn gefinished in een bepaalde wedstrijdklasse, gehouden door WSV Giesbeek op het Rhederlaag.
  • De inschrijving tijdens de wedstrijd moet op naam staan van degene, die in aanmerking wil komen voor de prijs. De inschrijver moet aan boord zijn.
  • Seizoenwinnaar voor een klasse is degene, die de hoogste eindklassering behaalt, gezien over de beste 15 klasseringen in de wedstrijden van het hele seizoen. Bij gelijke resultaten zijn de resultaten van de overige wedstrijden bepalend.
  • Zeiljachten waarvoor een snelheidsfaktor watersport (SW) is bepaald

Wedstrijdsecretaris

J.J. Arends
Meentsestraat 62, 6987 CP Giesbeek
Tel: 0313-419014 of 06-54760525
Mail: djirtsdew.[antispam].@wsvgiesbeek.nl

Adres vereniging

WSV Giesbeek, Havenweg 4, 6987 EP Giesbeek
Tel: 0313-631434 met als clubhuis 'Ruumzicht' op hetzelfde adres.
Fax: 0313-631425.
E-mail: eitartsinimda.[antispam].@wsvgiesbeek.nl

Starttijden wedstrijdweekend open zeiboten:

Zaterdag 1ste start om 10:30 uur

3de start om 14:00 uur

4de start zo spoedig mogelijk
Zondag 1ste start 10.30 uur
3de start 14.00 uur

Starttijden zondagwedstrijd
26 maart, 9 juli en 29 oktober voor open zeilboten:

1ste start 10.30 uur.
3de start 14:00 uur
4de start zo spoedig mogelijk (indien mogelijk)

Starttijden wedstrijden voor kajuitzeiboten:

Zaterdag 1e start van de 1e startgroep 10.30 uur
2e start 14.00, 3de start zo spoedig mogelijk
Zondag 1e start 10.30 uur
2e start 14.00 uur 3de start zo spoedig mogelijk.
Sluitingszeilwedsstrijd 2015

• 0313 - 63 14 34