Rijnrace 2018

Rijnrace op 26 mei 2018

De grote zeilwedstrijd op de Rijn, vroeger de Arnhem-Wageningen Race, is een ijzeren traditie. Dit jaar op zaterdag 26 mei vindt de 56e wedstrijd plaats.

Voor de echte rivierzeilers

De lange baan op de Rijn, met de stroom, de vele bochten, de kribben, de scheepvaart en de luwtes, maakt het een heel ‘andere’ wedstrijd. Dit is werk voor de echte rivierzeilers! Wat gaat het dit jaar brengen? Het is elke keer anders maar altijd mooi en spannend.

RijnRace lang

Gevarieerd wedstrijdveld

Het is altijd een gevarieerd veld, met open zwaardboten, kielboten en kajuitzeiljachten, lelievletten en soms platbodems. Er wordt in een paar groepen gestart. de gezeilde tijden worden met SW gecorrigeerd zodat elke boot kan meedoen.

Er zijn prijzen per klasse en de ‘Van Ingen’ wisselprijs is voor de snelste van allemaal.

Start wedstrijd bij Heteren

De start is in het grindgat bij Heteren. Dan gaat het naar Opheusden; terug stroomop naar de Bovenste Polder, dan naar de finish in de haven van Wageningen. In totaal zeil je 17 kilometer.

Open boten kunnen zonodig  ’s ochtends een sleep krijgen van Wageningen naar Heteren.

Avondprogramma

’s Avonds is er een barbecue, prijsuitreiking en feest op de jachthaven in Wageningen. Al met al een niet te missen zeilersevenement!

De wedstrijd wordt georganiseerd door de verenigingen Vada, Peter Hensen en WSV Giesbeek, met Watersportcentrum Arnhem als hoofdsponsor. Op www.rijnrace.nl vind je meer informatie, en ook de uitslagen, verhalen en foto’s van vorige jaren.

Inschrijven

De inschrijving voor de wedstrijd en/of de BBQ sluit op DINSDAG 22 MEI om 18:00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,-. De BBQ kosten zijn € 14,- EUR per persoon. Maak het verschuldigde bedrag uiterlijk DINSDAG 22 Mei 18:00 uur over naar NL51RABO03.97.94.051 tnv WSV Vada zeilen ovv “Rijnrace 2018”.

Schrijf in via het inschrijfformulier van de WSV Giesbeek. Je kunt de velden [gebruikersnaam] en [wachtwoord] leeg laten. Vul alleen de velden in met een *)

Hier wat foto's van eerdere wedstrijden
Als er mensen met nog meer leuke foto's zijn, stuur ze dan naar djirtsdew.[antispam].@wsvgiesbeek.nl

Cursussen | 20:00 - 22:00 | WSV Giesbeek