Rijnrace 2019

Rijnrace op 25 mei 2019

De grote zeilwedstrijd op de Rijn, vroeger de Arnhem-Wageningen Race, is een ijzeren traditie. Dit jaar op vindt de 57e editie plaats.

Voor de echte rivierzeilers

De lange baan op de Rijn, met de stroom, de vele bochten, de kribben, de scheepvaart en de luwtes, maakt het een heel ‘andere’ wedstrijd. Dit is werk voor de echte rivierzeilers! Wat gaat het dit jaar brengen? Het is elke keer anders maar altijd mooi en spannend.

RijnRace lang

Gevarieerd wedstrijdveld

Het is altijd een gevarieerd veld, met open zwaardboten, kielboten en kajuitzeiljachten, lelievletten en soms platbodems. Er wordt in een paar groepen gestart. de gezeilde tijden worden met SW gecorrigeerd zodat elke boot kan meedoen.

Er zijn prijzen per klasse en de ‘Van Ingen’ wisselprijs is voor de snelste van allemaal.

Start wedstrijd bij Heteren

De start is in het grindgat bij Heteren. Dan gaat het naar Opheusden; terug stroomop naar de Bovenste Polder, dan naar de finish in de haven van Wageningen. In totaal zeil je 17 kilometer.

Open boten kunnen zonodig  ’s ochtends een sleep krijgen van Wageningen naar Heteren.

Avondprogramma

’s Avonds is er een barbecue, prijsuitreiking en feest op de jachthaven in Wageningen. Al met al een niet te missen zeilersevenement!

De wedstrijd wordt georganiseerd door de verenigingen Vada, Peter Hensen en WSV Giesbeek, met Watersportcentrum Arnhem als hoofdsponsor. Op rijnrace.nl vind je meer informatie, en ook de uitslagen, verhalen en foto’s van vorige jaren.

Meer informatie

Meer informatie over deze wedstrijd vind je op rijnrace.nl (kosten, inschrijving, avondprogramma enzovoort).

Hier wat foto's van eerdere wedstrijden

April wedstrijden

Indoor zeilles

Zeilinstructie | 12:00 - 16:00 | Zwembad de Dumpel in Velp