Lidmaatschap WSV Giesbeek

Watersportvereniging (WSV) Giesbeek werd op 5 november 1969 opgericht door een aantal enthousiaste watersporters. Gedurende haar bestaan heeft de vereniging een constante groei van het aantal leden gekend. Tegenwoordig heeft WSV Giesbeek circa 1.200 leden en behoort daarmee tot de vier grootste watersportverenigingen van Nederland. 

Tal van activiteiten

De vereniging kent een levendig verenigingsleven en organiseert tal van activiteiten op het gebied van zeilen, motorbootvaren en surfen. We organiseren diverse cursussen die gerelateerd zijn aan watersport. Bijvoorbeeld zeillessen voor jong en oud en de cursussen Klein Vaarbewijs 1 en 2, Marifonie, Motorbootvaren CWO 1 en CWO 2. 

De vereniging maakt ook het zeilen voor mensen met een beperking mogelijk (Sailability Giesbeek). Van begin mei tot einde september zijn er voor hen diverse zeildagen onder begeleiding van vrijwilligers. 

Voor leden, door leden

Een belangrijk motto voor de vereniging is 'voor leden, door leden'. Alle activiteiten zijn alleen maar mogelijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Zonder hen kan de vereniging niet bestaan. Wil je daaraan bijdragen dan waarderen wij dat zeer. Geef je belangstelling door via eitartsinimda.[antispam].@wsvgiesbeek.nl. De administratie stuurt je bericht door naar de juiste contactpersoon. 

Voordelen

Door lid te worden van WSV Giesbeek kun je profiteren van alle activiteiten die door de vereniging worden aangeboden. Aan sommige activiteiten kunnen ook niet-leden meedoen maar zij betalen dan wel meer. 

Bijvoorbeeld: als je helpt bij de zeilinstructie maar nog niet in het bezit van de juiste diploma's, dan kun je via de vereniging hiervoor worden opgeleid.

Bent u een watersportliefhebber dan is een lidmaatschap waarschijnlijk snel voordeliger. Zeker als u een boot op de wal en/of in het water wil stallen gezien onze tarieven. 

Jeugdleden

wat houdt dat in, voordelen, automatisch omzetten naar jongerenlid bij bereiken 18 jaar. geen zelfwerkzaamheid. korting watersportkamp, zeillessen.

Partner/echtgenootlidmaatschap

toelichting, verzekerd, voorzieningen haven, voordelig in aanmerking voor georganiseerde activiteiten.

Goed om te weten

Er zijn een aantal punten die we graag extra onder de aandacht willen brengen om mogelijk latere misverstanden te voorkomen. 

Toegangspas

WSV Giesbeek werkt met toegangspasjes voor het openen van de slagboom maar deze zijn ook nodig om toegang tot de wc's en toiletten te verkrijgen. Per lid kun je één pas aanvragen. De kosten daarvan bedragen eenmalig € 15,-. 

Start verenigingsjaar

Zo start het verenigingsjaar jaarlijks op 1 oktober en dat loopt tot het jaar erop op 30 september. Dat heeft ook gevolgen voor het opzeggen van het lidmaatschap. Vanwege de opzegtermijn van vier weken moet het opzeggen plaatsvinden uiterlijk op 1 september voorafgaand aan het nieuwe verenigingsjaar. 

Je lidmaatschap opzeggen doe je via het onderstaande formulier.

Wachtlijsten ligplaatsen

Mocht je nog niet lid zijn maar dat wel overwegen en je neemt een boot mee, dan is het goed om te weten dat de vereniging een wachtlijst heeft voor plekken in het water en op de vlotten voor zwaardboten of boten die daarmee vergelijkbaar zijn.

Hoe lang de wachttijd is daar kunnen we, helaas, geen uitspraken over doen. Dat is afhankelijk van de duur van het lidmaatschap en de afmetingen van de boot. Voor boten met een lengte van 5 tot 8 meter geldt over het algemeen een lange wachtlijst. 

Walplekken voor kleine, trailerbare boten zijn bijna altijd wel mogelijk. Walplekken voor grotere boten gaan in overleg met de havenmeester.  

Lid worden

Fijn dat je lid wil worden van WSV Giesbeek. Dat doe je door het onderstaande formulier in te vullen. Na het invullen van de gegevens ontvang je direct een kopie van je aanmelding. Let goed op het invullen van het juiste emailadres. Als dat onjuist is dan ontvang je deze niet en kunnen wij je niet benaderen per email. Kijk ook in je spambox als je niet direct een reactie ontvangt. 

Aanvraagformulier lidmaatschap

Algemeen

 

Geef als ouder, wettelijke vertegenwoordiger of verzorger toestemming tot het verwerken van persoonsgegevens in het geval van een jeugdlidmaatschap en het kind jonger is dan 16 jaar.

Foto

Het is niet verplicht maar we vinden het fijn als je een foto meestuurt.


 

Adresgegevens en bereikbaarheid

 

Contact werk

 

Lidmaatschap

Het verenigingsjaar loopt van 1 oktober tot 30 september het jaar daarop volgend. Jaarlijks medio oktober wordt de factuur voor het lidmaatschap verstuurd. 

Voor het opzeggen van het lidmaatschap geldt een opzegtermijn van 4 weken. 

 

 

De opgave als lid garandeert geen ligplaats te water van de boot. In bepaalde lengtes is er een tekort aan ligplaatsen en is er een wachttijd.

Het aanvragen van een ligplaats doe je door het Aanvraagformulier Ligplaats en winterstalling in te vullen.

Het terrein van WSV Giesbeek is afgesloten met een slagboom. Deze is te openen middels een toegangspas. Ook voor het gebruik van de toiletten en de douches is deze pas nodig. De kosten voor een pas bedragen € 15,00. Het gaat om een eenmalige aanschaf, er zit geen borg op. Per lid wordt er hooguit 1 pas uitgegeven. 

De pas is na betaling op te halen bij de havenmeester tijdens de openingstijden van het havenkantoor.

Let op

Na het versturen van je aanmelding ontvang je een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Deze e-mail bevat een link voor de bevestiging van je aanmelding. Je aanmelding is definitief als je op deze link hebt geklikt. 

Heb je deze link niet ontvangen? Kijk dan eerst bij je spam. Staat de e-mail daar niet bij neem dan contact op met de administratie via eitartsinimda.[antispam].@wsvgiesbeek.nl.


Beveiligings code Beveiligings code

Lidmaatschap opzeggen

Je kunt je lidmaatschap opzeggen onder de volgende voorwaarden:

  • Het opzeggen door een lid kan in de loop van het verenigingsjaar met in achtneming van een opzegtermijn van tenminste 4 weken en dient in ieder geval uiterlijk 1 september van het (vereniging) jaar plaats te vinden. De contributie blijft verschuldigd tot het einde van het verenigingsjaar (30 september).
  • Na het opzeggen moet de boot/het eigendom uit de haven dan wel van het terrein verwijderd worden binnen de 4 weken opzegtermijn dan wel als opgezegd wordt op uiterlijk 1 september voor 30 september van dat jaar.
  • Indien het (gewezen) lid niet tijdig zijn eigendom(men) weghaalt uit de haven of van het terrein blijft hij/zij sta-/lig-/bokkengeld/contributie verschuldigd en blijft hij/zij als eigenaar/bezitter verantwoordelijk voor de boot met inhoud. Ook bestaat het risico dat artikel 9 van het Steiger en Havenreglement wordt toegepast.

(artikel 7 en 15 van de Statuten, artikel 6 van het Huishoudelijk Reglement en artikel 9 van het Steiger en Havenreglement).

Activiteiten


 

DEC
7
Reanimatie/AED herhalingsles blok 1

Cursussen | 09:00 - 11:00 | Lijzijde WSV Giesbeek

DEC
7
Reanimatie/AED herhalingsles blok 2

Cursussen | 11:15 - 13:15 | Lijzijde WSV Giesbeek

DEC
9
Klein Vaarbewijs I

Cursussen | 20:00 - 22:00 | Lijzijde

De kosten bedragen € 125,- voor de cursus inclusief boek maar exclusief examen en examenkosten.

DEC
14
Reanimatie/AED herhalingsles blok 1

Cursussen | 09:00 - 11:00 | Lijzijde WSV Giesbeek

DEC
14
Reanimatie/AED herhalingsles blok 2

Cursussen | 11:15 - 13:15 | Lijzijde WSV Giesbeek

Contact


 

ADRES

  • Watersportvereniging Giesbeek
  • Havenweg 4
  • 6987 EP Giesbeek

TELEFOON

  heeft u Nieuws

Volg ons op Facebook

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Sponsoren Lees meer

 
 

© 2017 WSV GIESBEEK