Word jij vrijwilliger bij WSV Giesbeek?

Net als bij iedere vereniging kunnen wij alleen onze activiteiten organiseren dankzij de  hulp van vrijwilligers. En op diverse fronten zijn zij meer dan welkom. Niet alleen nuttig maar ook leuk en gezellig!

Hieronder vind je een overzicht van activiteiten waar hulp bijna altijd gewenst is. Zijn er speciale vaardigheden of diploma's nodig dan neemt WSV Giesbeek deze kosten voor haar rekening of zorgt de vereniging voor de juiste opleiding. 

Word je vrijwilliger bij WSV Giesbeek dan hoef je natuurlijk geen zelfwerkzaamheid meer te verrichten.

Ondersteuning bij zeilwedstrijden

Wij zijn dringend op zoek naar enthousiastelingen die ons willen helpen bij de zeilwedstrijden: bij de daadwerkelijke uitvoer van de zeilwedstrijden en een coördinator.

Voor de uitvoering van een zeilwedstrijd zijn minimaal 5 mensen nodig verdeeld over de volgende taken:

 • Wedstrijdleider (in het bezit van een bevoegdheid daartoe): 1 persoon
 • Ondersteuning op het start- en finishschip: 2 personen
 • Rescue (in het bezit van KV 1*): 2 tot 3 a 4 personen verdeeld over 2 of 3 rescueboten (afhankelijk van deelnemersveld en weersomstandigheden)

* KV 1 staat voor Klein vaarbewijs 1.

Wedstrijdleider

Bij WSV Giesbeek hebben we momenteel één bevoegde wedstrijdleider. Om de wedstrijddagen te kunnen verdelen en het geheel niet afhankelijk te laten zijn van één persoon, zijn we dringend op zoek naar wedstrijdleiders die daartoe bevoegd zijn, of naar leden die daarvoor willen worden opgeleid. Je wordt dan opgeleid door de huidige wedstrijdleider tijdens de onderlinge wedstrijden bij WSV Giesbeek.

Ondersteuning op het start- en finishschip

Verder zijn er twee mensen nodig, naast de wedstrijdleider, op het start- en finishschip. Dit om het verloop van de wedstrijd en de resultaten vast te leggen. Specifieke kennis is hiervoor niet vereist, uitleg vindt aan boord plaats. 

Rescue-ers

Daarnaast zijn er mensen nodig voor de rescue. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van minimaal Klein vaarbewijs 1. Vaak is het rustig tijdens de wedstrijden maar je moet wel echt aan de bak als het harder waait en/of als er onervaren (wedstrijd)zeilers meedoen. Veiligheid staat voorop en je moet handelen als dat nodig is!

WSV Giesbeek biedt jaarlijks minimaal één rescuetraining aan. In 2023 is deze trainingen op  4 maart. Het is gewenst dat je hieraan meedoet. Klik hier om je daarvoor aan te melden.

Lukt dat niet op de geplande dagen dan kun je eerst ook meelopen met een ervaren rescue-er en zodoende in de praktijk leren wat erbij komt kijken. 

Coördinator wedstrijdcommissie

Momenteel (januari 2023) is er weer een wedstrijdcoördinator (v/m) voor de wedstrijdcommissie. Maar mocht jou dat ook leuk lijken om te doen, geef dat dan ajb door via eitartsnimda.[antispam].@wsvgiesbeek.nl.

Ervaring hebben met/of bekend zijn met (de organisatie van) wedstrijdzeilen is hierbij wel handig. De coördinator zorgt voor een goed verloop van alle wedstrijden het hele jaar rond:

 • stelt in overleg met de betrokkenen de wedstrijdkalender op;
 • zorgt ervoor dat op de wedstrijddagen de ondersteunende mensen ingepland zijn (in onderling overleg); 
 • zorgt voor verspreiding van de wedstrijdkalender binnen de vereniging, naar de diverse zeilklassen en het Watersportverbond (eventueel met ondersteuning van de administratie van WSV Giesbeek);
 • is het eerste aanspreekpunt voor deelnemers;
 • initieert activiteiten ter bevordering van het wedstrijdzeilen (zeillklassen binnenhalen voor landelijke of internationale wedstrijden bijvoorbeeld, maar ook activiteiten ter bevordering van de onderlinge banden);
 • inventariseert wat is voor een goed verloop van de wedstrijden en onderneemt actie om dat te regelen;
 • houd Eetcafé Ruumzicht op de hoogte over aanstaande wedstrijden en eventuele bijzonderheden daarbij.

Door het onderstaande formulier in te vullen geef je je belangstelling door. We nemen daarna contact op met jou.

Beveiligingscode Beveiligingscode

Voor de zwaardbootzeillessen: instructeurs of (jeugd)leden die daarvoor willen worden opgeleid

Er is veel belangstelling voor de zeillessen in de zwaardboten zowel bij de jeugd als bij de volwassenen. We komen ook graag aan deze vraag tegemoet maar daarvoor hebben we meer (gekwalificeerde) instructeurs nodig. 

Dus ben jij in het bezit van een CWO-instructeursbevoegdheid voor zwaardboten, of heb je een CWO 3-zwaardbootdiploma en wil je opgeleid worden tot instructeur? Vul dan het formulier hiernaast in! Het hebben van je Klein vaarbewijs 1 is gewenst maar niet verplicht.

Van instructeurs-in-opleiding verwachten we dat je wel minimaal één seizoen meedraait bij het geven van de zeillessen en dat je lid bent van WSV Giesbeek. 

Instructeurs die jaarlijks minimaal 6 zeillessen geven kunnen hun reiskilometers declareren, ontvangen een vergoeding van € 50,- en ontvangen per lesmoment 2 consumptiemunten. Daarnaast mag je gebruikmaken van de verenigingslesboten voor het trainen van je eigen vaardigheid (na overleg met de havenmeester).

Zeiltrainer/instructeur gezocht voor Lasertrainingen

Daarnaast is er nog groep zeilers die trainen in Lasers of vergelijkbare zeilboten op de dinsdagavonden. Deze avond is bedoeld voor volwassen gevorderde zeilers. Zij verzorgen bij toerbeurt onderling de training maar komen voor een paar avonden nog mensen tekort. Welke zeilliefhebber wil ze helpen?

Diploma's zijn geen vereiste, wel het hebben van wedstrijdzeilervaring en dat jij jouw kennis en ervaring kunt overbrengen.

Door het onderstaande formulier in te vullen geef je je belangstelling door. We nemen daarna contact op met jou.

Beveiligingscode Beveiligingscode

 
 
 
 
 
 
 

Activiteiten


 

DEC
6
LZ - Klein Vaarbewijs 1 maandagen

Cursussen | 19:30 - 22:00 | deel 10 / 11 | Lijzijde WSV Giesbeek

DEC
7
Repetitie avond Ruumsingers

Ruumsingers | 20:00 - 22:03 | deel 7 / 8

DEC
10
Jaarvergadering Sailhorseclub

Algemeen | 12:00 - 17:00 | Lijzijde WSV Giesbeek

DEC
11
LZ - Klein Vaarbewijs 1 maandagen

Cursussen | 19:30 - 22:00 | deel 11 / 11 | Lijzijde WSV Giesbeek

DEC
15
Clubavond Valkzeilen Test je theoretische kennis

Valkzeilen | 19:30 - 22:30 | Lijzijde

Contact


 

ADRES

 • Watersportvereniging Giesbeek
 • Havenweg 4
 • 6987 EP Giesbeek

TELEFOON

  E-MAIL administratie

  E-MAIL ligplaatsen

© 2022 WSV Giesbeek