Cursus Basiscertificaat Marifonie

Een marifoon is een zend- en ontvangapparaat voor maritieme communicatie. Via de marifoon leg je contact met andere schepen en met walstations, zoals sluizen, verkeersposten of de kustwacht. Zowel op zee als op binnenwater. Goed marifoongebruik draagt bij aan de veiligheid op het water.

Het Basiscertificaat Marifonie is vereist voor het in het bezit hebben en bedienen van een marifoon op het binnenwater.

Wanneer je dus vaart op een schip, waarop een marifoon aan boord is dient er minimaal een houder van het basiscertificaat marifonie aan boord te zijn.

Omgang marifoon

Op de cursus leer je om goed met een marifoon om te gaan, te voldoen aan de wettelijke eisen en hoe een marifoon te gebruiken in noodsituaties.

Voorafgaand aan de cursus haal je het lesboek op bij de vereniging. Het is nodig om vooraf enige zelfstudie te doen, anders beheers je de stof onvoldoende om examen te doen. Op de cursusdag zelf is er gelegenheid voor het stellen van vragen en wordt er verdere uitleg gegeven, ’s middags kan dan direct het examen worden afgelegd.

Programma cursusdag 11 maart 2023

De cursus vindt plaats op een zaterdag 11 maart 2023 van 10.00-12.00 uur en van 13.00-14.00 uur. Aansluitend wordt op dezelfde dag wordt het examen bij WSV Giesbeek afgenomen om 15.00 uur. De duur van het examen bedraagt 40 minuten, de uitslag volgt een half uur daarna.

Kosten

De kosten voor leden bedragen in 2023 € 132,50 de kosten voor niet-leden € 150,00. Deze bedragen zijn inclusief cursusboek (€ 19,95) en de kosten voor het examen (€ 77,00).

De cursus wordt gegeven door Hans van Gorkom.

basiscursus-marifoni

Meer informatie

Neem contact op met Hans van Gorkom voor meer informatie  via mokrognav.snah.[antispam].@wsvgiesbeek.nl

Aanmelden

De aanmelding sluit 3 weken voor de start van de cursus op 18 februari 2023 zodat we de boeken kunnen bestellen die je voorafgaand aan de cursus dient op te halen bij WSV Giesbeek. Klik hieronder in de lijst op 11 maart om je aan te melden.

Het maximale deelnemers aantal bedraagt 15, het minimale aantal 10.

Voor leden van WSV Giesbeek: meld je pas aan nadat je als lid bent ingelogd. Alleen dan verschijnt de gereduceerde prijs voor leden.

Aanmelden marifoniecursus

2023 Activiteit