Cursus Basiscertificaat Marifonie

Het Basiscertificaat Marifonie is vereist voor het in het bezit hebben en bedienen van een marifoon op het binnenwater.

Wanneer je dus vaart op een schip, waarop een marifoon aan boord is dient er minimaal een houder van het basiscertificaat marifonie aan boord te zijn.

Omgang marifoon

Op de cursus leer je om goed met een marifoon om te gaan, te voldoen aan de wettelijke eisen en hoe een marifoon te gebruiken in noodsituaties.

Voorafgaand aan de cursus haal je het lesboek op bij de vereniging. Het is nodig om vooraf enige zelfstudie te doen, anders beheers je de stof onvoldoende om examen te doen. Op 20 november is gelegenheid voor het stellen van vragen en wordt er verdere uitleg gegeven, ’s middags kan dan direct het examen worden afgelegd.

Programma cursusdag

De cursus vindt plaats op een zaterdag van 10.00-12.00 uur en van 13.00-14.00 uur. Aansluitend wordt op dezelfde dag wordt het examen bij WSV Giesbeek afgenomen om 15.00 uur. De duur van het examen bedraagt 40 minuten, de uitslag volgt een half uur daarna.

Cursusdag

De eerstvolgende cursusdag is nu nog niet bekend en afhankelijk van de coronamaatregelen. Wel kun je alvast je belangstelling doorgeven. Zodra er een nieuwe dag bekend is geven wij dat door.

Kosten

De kosten voor leden bedragen € 127,50, de kosten voor niet-leden € 145,00. Deze bedragen zijn inclusief cursusboek en de kosten voor het examen.

Je moet zelf zorgen voor aanmelding voor deelname aan het examen bij de organisatie die de examens afneemt.

Download daarvoor het onderstaande aanmeldformulier (volgt als nieuwe datum bekend is), vul deze in en mail deze naar rootnak.[antispam].@watersportcursussen.nl uiterlijk 10 dagen voor aanvang van het examen. Vanuit deze organisatie ontvang je vervolgens een (formele) uitnodiging voor deelname aan het examen bij ons op de haven.

De cursus wordt gegeven door Hans van Gorkom.

basiscursus-marifoni

Meer informatie

Neem contact op met Hans van Gorkom voor meer informatie  via mokrognav.snah.[antispam].@wsvgiesbeek.nl

Belangstelling voor Marifoniecursus

Heb je belangstelling om aan een nieuwe cursus deel te nemen? Vul dan hieronder je gegevens in. Zodra er dan een nieuwe dag gepland is geven wij jou dat door.

Beveiligingscode Beveiligingscode

Cursussen | 19:30 - 22:00 | deel 3 / 9 | Lijzijde WSV Giesbeek