Laser Pico

Ben je te groot voor de Optimist en ouder dan 9 jaar? Dan is de Laser Pico geschikt voor jou. De Laser Pico is snel, wendbaar en een bijzonder spectaculair bootje om mee te varen. Deze boot is geschikt als eenmansboot maar ook als tweemans.

Bij voorkeur heb je je CWO I diploma al gehaald in de Optimist. En dan is de Laser Pico een prima boot om mee verder te zeilen.

Sportief zeilen

Sportief en gemakkelijk zeilen staat bij de Laser Pico voorop. Hangend in de hangbanden gebruik je de joystick om te sturen.

Omdat het op de Laser Pico bijna onmogelijk is om droog te blijven zorgen wij voor een lekker warm wetsuit. Handig, de Pico loopt nauwelijks vol met water als je omslaat en je trekt hem heel gemakkelijk weer overeind.

Sommige kinderen vinden het omslaan zelfs nog leuker dan het zeilen :-).

Laser Pico feitjes

De Laser Pico is gemaakt van nagenoeg onverwoestbaar polyethyleen. Dat maakt hem een prima lesboot. De boot is 3,50 m lang, 1,43 m breed en weegt 60 kg. Het grootzeil heeft een oppervlak van 5,1 m2. En de fok die er op kan (maar dat hoeft niet per se) heeft een oppervlak van 1,57 m2.

Met z'n twee

Het is ook heel gezellig om met z'n tweeën in de Pico te zeilen. Dat kan door er een extra voorzeil (fok) op te zetten. Bij WSV Giesbeek zeil je meestal alleen in de Pico maar met z'n tweeën kan ook.

CWO niveaus

In de Laser Pico kun je bij WSV Giesbeek diploma’s behalen op twee niveaus namelijk CWO I en CWO II.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de zeillessen in een Laser Pico? Neem dan contact op met Martijn van Straaten via netaartsnav.njitram.[antispam].@wsvgiesbeek.nl of bel hem op 06-10496370.

De lessen starten met een indoor zeilles op 5 april 2020. Klik hier voor meer informatie.

Algemene informatie over de kosten, lesdagen en lestijden vind je hier.

Aanmelden Laser Pico zeillessen

De inschrijving voor de lessen in de Laser pico zijn open. Op deze pagina kun je je aanmelden

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Martijn van Straaten via netaartsnav.njitram.[antispam].@wsvgiesbeek.nl of via 06-10496370.

April wedstrijden

Bouw een boot