Laser Pico

Ben je te groot voor de Optimist en ouder dan 9 jaar? Dan is de Laser Pico geschikt voor jou. De Laser Pico is snel, wendbaar en een bijzonder spectaculair bootje om mee te varen. Deze boot is geschikt als eenmansboot maar ook als tweemans.

Bij voorkeur heb je je CWO 1 diploma al gehaald in de Optimist. En dan is de Laser Pico een prima boot om mee verder te zeilen.

Sportief zeilen

Sportief en gemakkelijk zeilen staat bij de Laser Pico voorop. Hangend in de hangbanden gebruik je de joystick om te sturen.

Omdat het op de Laser Pico bijna onmogelijk is om droog te blijven zorgen wij voor een lekker warm wetsuit. Handig, de Pico loopt nauwelijks vol met water als je omslaat en je trekt hem heel gemakkelijk weer overeind.

Sommige kinderen vinden het omslaan zelfs nog leuker dan het zeilen :-).

Laser Pico feitjes

De Laser Pico is gemaakt van nagenoeg onverwoestbaar polyethyleen. Dat maakt hem een prima lesboot. De boot is 3,50 m lang, 1,43 m breed en weegt 60 kg. Het grootzeil heeft een oppervlak van 5,1 m2. En de fok die er op kan (maar dat hoeft niet per se) heeft een oppervlak van 1,57 m2.

Met z'n twee

Het is ook heel gezellig om met z'n tweeën in de Pico te zeilen. Dat kan door er een extra voorzeil (fok) op te zetten. Bij WSV Giesbeek zeil je meestal alleen in de Pico maar met z'n tweeën kan ook.

CWO niveaus

In de Laser Pico kun je bij WSV Giesbeek diploma’s behalen op twee niveaus namelijk CWO 1 en CWO 2.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de zeillessen in een Laser Pico? Mail dan naar eitcurtsniocip.[antispam].@wsvgiesbeek.nl.

Algemene informatie over de kosten, lesdagen en lestijden vind je hier.

Aanmelden Laser Pico zeillessen

Je kunt je opgeven door de aanmeldingspagina voor de zeillessen volledig in te vullen.

LZ - Herhalingscursus reanimatie

Cursussen | 09:00 - 11:00 | Lijzijde - WSVGiesbeek