EDZ Evenementen op YouTube

Eredivisiezeilen in Giesbeek op datum 2017

In het weekend van 10, 11 en 12 juni is de Gieseplas ter hoogte van WSV Giesbeek het decor van de tweede speelronde van de Eredivisie Zeilen.

Eredivisie Zeilen is de strijd om het landskampioenschap. Net als in het voetbal zijn er 18 clubs ingeschreven voor het debuutjaar van de hoogste competitie voor wedstrijd-zeilende watersportverenigingen. In vijf speelrondes op vijf verschillende locaties in Nederland wordt gestreden om de titel. De winnaar neemt deel aan de internationale Sailing Champions League.

Eredivisie zeilen 001

Eredivisie Zeilen wil de zeilsport toegankelijk en aantrekkelijk maken en richt zich op een breed publiek.  . Directeur Eredivisie Zeilen - Simon Keijzer: "Met de Eredivisie Zeilen willen we laten zien dat het mogelijk is om mensen buiten de traditionele, hardcore zeilwereld voor het zeilen te interesseren. Zeilen is een geweldige sport om te doen en soms ook heel gaaf om naar te kijken. Maar het spelletje zelf, en wie wint of verliest, is zeer lastig te zien. Dankzij de software van SAP, die onder andere ook in de Extreme Sailing Series, Golf en de Formule 1 gebruikt wordt, kunnen we zeilen voor het grote publiek inzichtelijk maken. Daarnaast organiseren we samen met het Watersportverbond en WSV Giesbeek activiteiten op de locatie, dus er is voldoende te zien, doen en beleven.”

De deelnemende verenigingen voor 2016 zijn:

Haarlemsche Jachtclub (Haarlem), Jachtclub Scheveningen (Den Haag), KNZ&RV Muiden (Muiden), KWS Sneek (Sneek), KWV de Kaag (Warmond), R.R. & Z.V. Maas en Roer (Roermond), SZ & WV Uitdam (Uitdam), WS Heeg (Heeg), VWDTP (Groningen), WSV Almere Centraal (Almere), WSV Almere Haven (Almere), WSV Giesbeek (Giesbeek), WSV Wolphaartsdijk (Wolphaartsdijk), WV Braassemermeer (Roelofarendsveen), WV Breskens (Breskens), WV De Nieuwe Meer (Aalsmeer), WV Flevomare (Almere), WV Neptunus (Den Bosch).

WSV Giesbeek behoort tot de vier grootste watersportverenigingen van Nederland. De vereniging van ca 1250 leden heeft de afgelopen 47 jaar gebouwd aan een gezonde en gezellige vereniging aan de Rhederlaagplas. Alle faciliteiten die nodig zijn voor het uitoefenen van de watersport is bij elkaar gebracht door inbreng van eigen leden. Het motto van de vereniging is dan ook:  “Voor leden, door leden”. De vereniging verzorgt opleidingen in de watersport zoals Vaarbewijzen, Zeilopleidingen CWO en Sailability (zeilen voor mensen met een handicap).
De afgelopen jaren merkt de vereniging een afname van het aantal jeugdzeilers. Ze is hard bezig hier iets aan te veranderen, zo worden er instapdagen georganiseerd en zijn de boten tegenwoordig in het bezit van vereniging en hoeven door de zeiler dus niet meer te worden aangeschaft. Het Eredivisie Zeilen in de regio zal een flinke boost kunnen geven aan de watersport in de regio.

Eredivisie zeilen 002

Optimist on Tour en Combi Oost wedstrijden.

De kinderen kunnen tijdens het evenement zelf zeilen! Optimist on Tour, georganiseerd door het Watersportverbond is ook aanwezig. Bij de Optimist on Tour kunnen kinderen gratis kennis maken met de watersport. Ze kunnen zeilen, kanoën of suppen. Met de Optimist on Tour kan het Watersportverbond tussen de 600 en 800 schoolkinderen een unieke watersportervaring geven tijdens een Eredivisie speelronde. Daarnaast worden de combi oost wedstrijden dat weekend op de plas georganiseerd. Alle kinderen die CWO les hebben varen een aantal keren per jaar wedstrijden in een Laser of Optimist. Genoeg te zien en te beleven dus!

Wat is Eredivisie Zeilen?

Eredivisie Zeilen is opgericht met als doel een serie wedstrijden te creëren tussen Nederlandse watersportverenigingen, om zodoende een landskampioen te bepalen. Korte races, standaard boten en één up and down wedstrijdbaan op unieke locaties is een garantie voor zeilsport op het hoogste niveau.
De volledige competitie bestaat uit 5 wedstrijdweekenden. Gedurende 3 dagen varen 18 verenigingsteams in een vloot van 6 J/70's 45 korte races van maximaal 20 minuten. Ieder team vaart op deze manier 15 races per event. Dit levert aan het einde een klassement en een landskampioen op.

Sponsoren gezocht

Alhoewel de basis kosten van dit evenement zijn gedekt is WSV Giesbeek nog opzoek naar bedrijven en instellingen die hun naam aan dit evenement willen verbinden. Er zijn diverse mogelijkheden sponsor pakketten verkrijgbaar. Voor meer informatie kunt u terecht bij neliezeisvidere.[antispam].@wsvgiesbeek.nl
Foto's rechtenvrij voor redactioneel gebruik mits naamsvermelding fotograaf: © Remmelt Staal

Kijk ook op: Eredivisiezeilen en volg de Eredivisie op social media: twitter & facebook

Voor meer informatie over WSV Giesbeek neem contact op met Peter Wanders 06-13465412

Eredivisie zeilen 003
Eredivisie zeilen 004
Eredivisie zeilen 005

Video'sActiviteiten


 

FEB
1
RZ - Repeteren Ruumsingers

Ruumsingers | 19:00 - 22:00 | Ruumzicht

FEB
15
RZ - Repeteren Ruumsingers

Ruumsingers | 19:00 - 22:00 | Ruumzicht

MRT
1
RZ - Repeteren Ruumsingers

Ruumsingers | 19:00 - 22:00 | Ruumzicht

MRT
15
RZ - Repeteren Ruumsingers

Ruumsingers | 19:00 - 22:00 | Ruumzicht

MRT
29
RZ - Repeteren Ruumsingers

Ruumsingers | 19:00 - 22:00 | Ruumzicht

Contact


 

ADRES

  • Watersportvereniging Giesbeek
  • Havenweg 4
  • 6987 EP Giesbeek

TELEFOON

  • 0313 - 63 14 34

  heeft u Nieuws

Volg ons op Facebook

Sponsoren Lees meer

 
 

© 2017 WSV GIESBEEK