Optimist

De Optimist is de ideale zeilboot om zelfstandig in te leren zeilen voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. De Optimist is een eenmansjeugdzeilboot.

Dus degene die in de boot zit doet en bepaalt alles: bepaalt de koers, bedient het zwaard, de stand van het zeil en dan ook hoe hard het gaat. Een kind is echt de kapitein van zijn of haar eigen zeilboot. Zo leren ze snel zelfstandig te zeilen.

Optimist feitjes

De Optimist is een kleine zeilboot die geschikt is voor een kind. Het zeil heeft een oppervlak van slechts 3,5 m2, de bootjes hebben een lengte van 2,30 m en zijn 1,15 m breed. De Optimist heeft een spriettuig.

Vroeger werden de bootjes van hout gemaakt. Tegenwoordig zijn de bootjes vaak van polyester gemaakt en de lesboten van (dubbelwandig) polyethyleen. Een kunststof materiaal dat tegen een stootje kan, wat wel zo handig is.

Deelname zeilwedstrijd Combi Oost

Deelnemers van de Optimist zeillessen mogen met de Optimist lesboten deelnemen aan de Combi Oost jeugdwedstrijd in Giesbeek. Op deze manier kunnen zij kennis maken met het zeilen van wedstrijden.

S zeilinstructie 22 mei 2007 020

Meer informatie

Wil je meer informatie over de zeillessen in een Optimist? Neem dan contact op met Martijn van Straaten via netaartsnav.njitram.[antispam].@wsvgiesbeek.nl of bel hem op 06-10496370.

De lessen starten met een indoor zeilles op 5 april 2020. Klik hier voor meer informatie.

Algemene informatie over de kosten, lesdagen en lestijden vind je hier.

Aanmelden Optimist zeillessen

De inschrijving voor de lessen in de Optimist zijn open. Op deze pagina kun je je aanmelden

April wedstrijden

Indoor zeilles