Algemene informatie wedstrijdzeilen

Wedstrijdzeilen is één van de activiteiten van WSV Giesbeek. De vereniging organiseert in het zeilseizoen diverse wedstrijden die open staan voor iedere zeilklasse. Het wedstrijdwater is de Gieseplas van het Rhederlaag bij Giesbeek. De wedstrijdsecretaris is bereikbaar via djirtsdew.[antispam].@wsvgiesbeek.nl.

Woensdagavond competitie

Vanaf april is er de woensdagavond competitie (WAC). Deze competitie staat open voor iedereen die met een Solo aan de start verschijnt. Maar ook andere klassen zijn welkom op de woensdagavond. Vanwege technische redenen kunnen zij helaas niet meedoen aan de competitie. Zie voor de juiste data de evenementenkalender

Deelname aan de WAC is gratis. Deelnemers aan de WAC melden zich voor aanvang van de eerste start op het startschip. De eerste start is om 19.00 uur. Er zijn maximaal 8 starts per avond. Dit afhankelijk van de weersomstandigheden en deelnemers.

Klik hier voor de wedstrijdkalender 2022

juli-wedstrijden-wsv-giesbeek-10

Zeilwedstrijden: weekend en eendaags

Voor de wedstrijden staat inschrijving open voor alle open zeilboten van alle nationale en internationale klasse Open zeilboten waarvoor een snelheidsfaktor watersport (SW) is bepaald.

Inschrijving, sluiting inschrijving en inschrijfgeld

Voor de weekendwedstrijden bedragen de inschrijfkosten:

• Jeugd t/m 17 jaar in eenmansboten: € 10,00
  • Jeugd t/m 17 jaar in tweemansboten: € 15,00
  • 18 Jaar en ouder eenmans: € 20,00
  • 18 Jaar en ouder tweemans (of meer): € 25,00

Voor een eendaagse zeilwedstrijd bedragen de inschrijfkosten:

• Jeugd t/m 17 jaar in eenmansboten: € 7,50
  • Jeugd t/m 17 jaar in tweemansboten: € 10,00
  • 18 Jaar en ouder eenmans: € 10,00
  • 18 Jaar en ouder tweemans (of meer): € 15,00

In alle gevallen moet de inschrijving uiterlijk op de donderdagavond voor het wedstrijdweekend aangemeld zijn. Meld je aan door het aanmeldingsformulier horend bij het evenement in te vullen.

Regels bij Wedstrijdzeilen

Zijn de zeilregels misschien een beetje weggezakt? Klik dan hier voor informatiefilmpjes en/of klik hier voor het boekje 'Regels voor het wedstrijdzeilen 2021-2024' (uitgave van het watersportverbond).

Palaver en starttijden zeilwedstrijden

Voor het seizoen 2022 zijn de starttijden als volgt: op zaterdag is het palaver om 10.30 uur in Ruumzicht. De wedstrijden starten om 12.00 uur waarna er 4 wedstrijden achter elkaar worden gevaren.

Op zondag is de eerste start om 10.30 uur en worden er 3 races gevaren met een pauze op de kant. Op zondagen wordt er geen startsein gegeven na 15.00 uur.

Wedstrijdbepalingen en deelnemerslijsten

De wedstrijdbepalingen en deelnemerslijsten worden op de zaterdag tussen 9.30 uur en 10.30 uur op het officiële wedstrijd-publikatiebord in Ruumzicht van WSV Giesbeek bekend gemaakt.

Banenkaart

Klik hier voor de banenkaart (helemaal onderaan die pagina).

Opening toegangspoort en parkeren auto

De poort voor auto's en boottrailers voor toegang tot het terrein van WSV Giesbeek wordt voor de deelnemers opengesteld op de zaterdag tot 12.00 uur. Voor de overige dagen tot 11.00 uur.

Deelnemers kunnen hun auto parkeren op de parkeerplaats van WSV Giesbeek mits aanwezig voor sluiting van de toegangspoort. Bezoekers kunnen gebruik maken van de parkeerplaatsen horend bij Recreatiegebied Rhederlaag.

Stalling boten, gebruik trailerhelling en ligplaatsen

Deelnemers kunnen hun boten stallen op het terrein van WSV Giesbeek op de daarvoor aangewezen plaatsen. Ook kunnen zij gratis gebruik maken van de helling op het terrein van WSV Giesbeek.

Zeilboten van deelnemers en eventuele begeleiders krijgen tijdens de wedstrijddagen een gratis ligplaats toegewezen door de havenmeester.

Kamperen en camperplekken

Er zijn beperkte kampeermogelijkheden op het terrein van WSV Giesbeek. Er is een grasveldje met plek voor een paar tenten en er zijn enkele plekken voor campers. De kosten voor een overnachting per tent of camper bedragen € 5,- per overnachting, en € 2,50 per persoon per overnachting. Neem contact op met de havenmeester voor meer informatie (retseemnevah.[antispam].@wsvgiesbeek.nl).

Seizoensprijzen

Om in aanmerking te komen voor een seizoensprijs bij de zeilwedstrijden moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

• Lid van WSV Giesbeek
  • Minimaal 15 x reglementair zijn gefinished in een bepaalde wedstrijdklasse, gehouden door WSV Giesbeek op het Rhederlaag.
  • De inschrijving tijdens de wedstrijd moet op naam staan van degene, die in aanmerking wil komen voor de prijs. De inschrijver moet aan boord zijn.
  • Seizoenwinnaar voor een klasse is degene, die de hoogste eindklassering behaalt, gezien over de beste 15 klasseringen in de wedstrijden van het hele seizoen. Bij gelijke resultaten zijn de resultaten van de overige wedstrijden bepalend.
  • Zeiljachten waarvoor een snelheidsfaktor watersport (SW) is bepaald

Wedstrijdsecretaris

De wedstrijdsecretaris is bereikbaar via djirtsdew.[antispam].@wsvgiesbeek.nl

Adres vereniging

WSV Giesbeek, Havenweg 4, 6987 EP Giesbeek, tel. 0313-631434, e-mail: eitartsinimda.[antispam].@wsvgiesbeek.nl.

Clubhuis Ruumzicht bevindt zich boven het havenkantoor op hetzelfde adres.

Overzicht zeilwedstrijden 2022

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

LZ - Klein Vaarbewijs 1 maandagen

Cursussen | 20:00 - 22:00 | deel 2 / 10 | Lijzijde WSV Giesbeek