Havenkantoor telefonisch bereikbaar van 10.00 tot 12.00 uur van maandag t/m zaterdag. Zelf boot hellen of verleggen? Geef het door aan de havenmeester via email of telefoon 0313 - 63 14 34.

Verslag winteractiviteit Compagnie

Geplaatst op 10-02-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

Op zaterdag 26 januari 2019 vertrok een bus vol enthousiaste watersporters richting Friesland. Van het record aantal deelnemers moesten er zich helaas 8 afmelden in verband met ziekte.

wadden-centerWadden Center

Na ongeveer 2 uur rijden stopte de bus in Kornwerderzand bij het Wadden Center. Daar werden we met koffie en Friese oranje koek hartelijk ontvangen. Na de koffie werd de groep in tweeën gesplitst voor de rondleiding. Daarin werd ons alles verteld over de Afsluitdijk, de Waddenzee en IJsselmeer in het verleden-heden-en toekomst.

Houtmuseum en houtzaagmolen 'De Rat'

Rond 12.30 uur vertrok de bus richting IJlst waar om 13.00 uur de lunch voor ons klaarstond die zich goed liet smaken. Daarna werd de groep wederom in tweeën gesplitst voor een bezoek aan het houtmuseum en de houtzaagmolen “De Rat”.

houtzaagmolen-de-ratBoomstammen worden eerst gezaagd in de molen en het gezaagde hout wordt vervolgens bewerkt of verwerkt (zie houtmuseum). De combinatie van deze twee bezienswaardigheden bleken erg goed in de smaak te vallen en de twee uren die we hiervoor hadden staan waren dan ook snel gevuld.

Terug in de bus werden we voorzien van een drankje en een hapje hetgeen de terugreis erg kort maakte.

Stamppotbuffet in Ruumzicht

In ons clubgebouw Ruumzicht aangekomen stonden de tafels al gedekt en na een half uurtje borrelen liet het stamppotbuffet zich ook goed smaken. Met dank aan Barry en Petra die na afloop van dit perfecte buffet ons verrasten met een heerlijk ijsdessert.

Terugkijkend kunnen we zeggen dat het wederom een geslaagde dag was met verrassende onderwerpen.

Namens een lid van de wsv Giesbeek. Want we reizen niet alleen, alleen met zijn allen!

E-MAIL ledenadministratie