Momenteel is het havenkantoor alleen telefonisch bereikbaar van 10.00 tot 12.00 uur. Ze zijn iedere dag bereikbaar met uitzondering van zondag. Voor meer info: https://www.wsvgiesbeek.nl/openingstijden-havenkantoor

Succesvol WK RS Aero

Geplaatst op 30-07-2017  -  Categorie: Zeilen  -  Auteur: Redactie

Zeiler Gerard Vos vaarde het Wereld Kampioenschap (WK) van de RS Aero in Carnac (23-28 juli 2017). De RS Aero is een zeer lichte eenpersoons zeilboot die gezeild kan worden met drie verschillende zeilen: 5, 7 of 9 m2.

Forse windvlagen

Gerard zeilde het kampioenschap met het grootste zeil. Dat bleek later een pittige klus te zijn. De hele week waaide het stevig met forse windvlagen en hoge golven. En dat voor iemand die Rhederlaag gewend is …

Wedstrijdverloop

Elke dag waren er 3 races van ongeveer 50 minuten op afwisselend een driehoek-lus en een trapeziumbaan. In totaal dus 15 races en 3 aftrek. In totaal lagen er 96 boten aan de start waarvan 21 met een 9 m2 zeil. Doel van Gerard was de helft van het wedstrijdveld te verslaan.

Naarmate het kampioenschap vorderde steeg Gerard in het klassement met zelfs een 2e plaats in de laatste race. Overall werd hij 9e en 1ste bij de masters. Gerard behaalde zijn doel ruimschoots en kan terugkijken op een mooi kampioenschap.

Klik hier voor de uitslagen en meer informatie over het WK RS Aero in Carnac.

April wedstrijden

Bouw een boot