De havenmeester is in de maanden november, december, januari en februari op wisselende dagen aanwezig. Hij is wel telefonisch bereikbaar op werkdagen via 0313-631434. De administratie is bereikbaar op de maandag en de vrijdag tussen 9:00 en 14:00 uur via 0313 - 63 14 34. Eetcafé Ruumzicht is helaas met ingang van 28 november 2021 gesloten vanwege de coronamaatregelen. Kijk voor meer informatie www.ruumzicht.nl.

Succes voor Mart Kegel en Xiao Yan Giskes

Geplaatst op 08-10-2018  -  Categorie: Zeilen  -  Auteur: Redactie

u4-overall-cadet-prijsuitreiking-2018In het weekend van 29 en 30 september werd de laatste serie van het United 4 Sailing wedstrijdcircuit gezeild bij Workum op het IJsselmeer. De omstandigheden waren perfect: een goede wind, zon en een aangename temperatuur. In totaal werden er 8 wedstrijden gezeild.

Aan kop na eerste dag

Cadet-zeilers Mart Kegel en Xiao Yan Giskes (WSV Giesbeek) gingen goed van start en lagen aan kop na de eerste dag. Het Belgische team Anouck De Ripainsel en Maxim Bastens gaven op zondag tegengas maar konden niet verhinderen dat het Nederlandse team aan kop bleef na afloop van alle wedstrijden. Het Belgische team werd tweede. Op de derde plaats eindigde het Nederlandse team Tobias Teunissen en Tjalf Sint.

Opstappers uit de Optimist

Femke en Wiebe Kliest, twee leszeilers uit de Optimist van WSV Giesbeek, stapten ieder een dag op aan boord bij stuurvrouw Lieve Klein. Een prestatie op zich, beide zijn een geweldige ervaring rijker.

Overall klassement

De United 4 zeilwedstrijden bestaan uit een jaarlijkse serie van vier zeilweekenden voor jeugdzeilers op open water met een internationaal deelnemersveld. Na afloop van de laatste serie wordt het eindklassement opgemaakt.

Ook hier mochten Mart en Xiao Yan de eerste prijs in ontvangst nemen. Op de tweede plek, met een punt verschil, eindigden Tobias Teunissen en Tjalf Sint, gevolgd door Lies de Rouw en Bram van Goinga op de derde plaats.

Overzicht overall resultaten

Klik hier voor een overzicht van de volledige uitslagen.

Credits foto: Peter Giskes

Cursussen | 19:30 - 22:00 | deel 3 / 9 | Lijzijde WSV Giesbeek