Bij zelf hellen en verleggen van uw schip in de haven graag overleg met de havenmeester

Strijd om de Jack Holt Memorial Trophy op zaterdag 2 november

Geplaatst op 16-10-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

Winterkampioenschappen zaterdag 2 november

De Cadet- en Solo-klasse hebben de handen ineen geslagen en introduceren de Jack Holt Memorial Trophy. Een prijs die enkele jaren niet meer is uitgereikt maar die we nu jaarlijks weer gaan uitreiken aan de winnaar van de Cadet- of Solo-winterkampioenschappen. Dit jaar heeft de Cadet-klasse de eer om de prijs als eerste in ontvangst te nemen, volgend jaar de Solo-klasse. In 2019 vindt het winterkampioenschap plaats op zaterdag 2 november 2019.

De Cadet en de Solo zijn beide ontworpen door Jack Holt (Engeland) en kenmerken zich door een stomp neusje. Beide boten zijn wedstrijdboten maar de Cadet wordt alleen gezeild door jeugd tot en met 17 jaar. In de Solo's zeilen vooral volwassenen.

Topzeilsters Annette Duetz

Annette Duetz, topzeilster in de 49-er FX klasse is 's avonds aanwezig om over haar ervaringen op weg naar de top te vertellen. Zij is, samen met haar medezeilster Annemieke Bekkering, Europees kampioen en wereldkampioen en ze zijn geselecteerd voor deelname aan de Olympische Spelen in Japan in 2020 in de 49-er FX klasse.

Vooral de jeugd (ook degenen die (nog) niet in een Cadet zeilen, nodigen we uit om bij deze presentatie aanwezig te zijn. Vanwege mogelijk een beperkt aantal plaatsen graag vooraf aanmelden via roelina.dijk@wsvgiesbeek.nl.

Wedstrijd

• Palaver op zaterdagochtend 2 november om 10.00 uur
  • Eerste start om 11.00 uur
  • Tweede start zo spoedig mogelijk
  • Lunch
  • Derde start om 14.00 uur, vierde start zo spoedig mogelijk
  • Prijsuitreiking dagprijzen om 17.00 uur

Avondprogramma

• 17.30 gezamenlijk diner op eigen kosten
  • 18.30 ontvangst Annette Duetz
  • 19.00 start presentatie Annette
  • Uitreiking Jack Holt Memorial Trophy na presentatie Annette
  • 22.00 afsluiting (met borrel)

Voor de jeugd t/m 17 jaar bedragen de kosten € 10,-, voor volwassenen € 15,-.

Meer informatie en aanmelden

Neem voor meer informatie contact op met de Solo-klasse via info@soloklasse.nl. Het aanmelden verloopt via de site van WSV Giesbeek: https://www.wsvgiesbeek.nl/activiteiten/1086/wk-solo-en-cadetklasse.

LZ - Najaarsvergadering Kielbootsectie

Zeilinstructie | 19:00 - 22:30 | Lijzijde WSV Giesbeek

RZ - Repetitie avond Ruumsingers

Ruumsingers | 20:00 - 22:00 | Ruumzicht

LZ - Klein Vaarbewijs I

Cursussen | 20:00 - 22:00 | WSV Giesbeek

De kosten bedragen € 125,- voor de cursus inclusief boek maar exclusief examen en examenkosten.

LZ - Wedstrijd Comite

Algemeen | 19:00 - 23:00 | WSV Giesbeek