Op alle dagen van 9.00 tot 17.00 uur is de havenmeester aanwezig en telefonisch bereikbaar via 0313-631434. Eetcafé Ruumzicht is alle dagen in de week geopend. Doordeweeks vanaf 12:00 en in het weekend vanaf 10:00. Voor info zie elders op de website.

Start vaarseizoen Overijssel uitgesteld tot 1 juni

Geplaatst op 20-04-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft de provincie Overijssel besloten om de provinciale bruggen en sluizen in Overijssel tot 1 juni op basis van het winterregime te bedienen.

Dat betekent dat er alleen bediening op afroep mogelijk is voor beroepsvaart en hulpdiensten. Provinciale bruggen en sluizen worden tot 1 juni niet bediend voor niet-noodzakelijke recreatievaart. Er is geen verbod op varen in het algemeen.

Aanvraag brugbediening en meer informatie

Alleen noodzakelijke bediening van bruggen en sluizen voor recreatieve vaarbewegingen kunnen via de Inspectie Scheepvaart van de provincie Overijssel aangevraagd worden. Denk hierbij aan het verplaatsen van een boot van een werf naar een woning. De provincie neemt deze maatregelen in navolging van de richtlijnen van rijksoverheid en het RIVM.

Informatie over de aanvraag van de brugbediening vind je op de site van Provincie Overijssel: klik op deze link voor meer informatie daarover.

Schipperskoor "Ruumsingers

Ruumsingers | 14:00 - 16:00 | Lijzijde