Bij zelf hellen en verleggen van uw schip in de haven graag overleg met de havenmeester

Onrealistische aanblik in de haven

Geplaatst op 31-10-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

wsv-giesbeek-lage-waterstand-oktober-2018

Het is een onrealistische aanblik: boten scheef hangend aan steigers, steunend op kiel. Al enkele maanden is de stand van het water laag waardoor vele boten niet meer uit (of in) de haven kunnen.

Laagst gemeten waterstand

Maar zo laag als gisteren, op 30 oktober 2018, is het nog nooit geweest: 4,32 meter boven NAP. Dat staat in schril contrast tot het waterpeil op 10 januari dit jaar met 10,59 boven NAP. Een verschil van ruim 6 meter. Dat blijkt uit registratie van de waterstanden in de haven sinds 17 april 2012. Bij een waterhoogte 4,80 boven NAP is de doorvaart in de haven ongeveer 1 meter.

waterstanden-2018-hoog-en-laag

TV Gelderland

TV Gelderland interviewde een week geleden enkele leden van WSV Giesbeek. Klik hier voor het nieuwsitem

Volg zelf de waterstand

Via de website van WSV Giesbeek kun je zelf de waterstand volgen. Bovenaan, in het midden van iedere webpagina, staan twee icoontjes met NAP erop. Het meest linkericoon geeft de waterstand in de haven van WSV Giesbeek aan (onderaan de loopbrug). Het icoon daarnaast leidt naar de website Waterinfo van Rijkswaterstaat waar je alle actuele, verwachte en historische meetgegevens over de rijkswateren vindt.

waterstanden-website-wsv-giesbeek

Cursussen | 20:00 - 22:00 | WSV Giesbeek

De kosten zijn 125,- € voor de cursus inclusief boek maar exclusief examenkosten

RZ - Repetitie avond Ruumsingers