Bij zelf hellen en verleggen van uw schip in de haven graag overleg met de havenmeester

Motorbootcursus CWO 1

Geplaatst op 16-03-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

Vanaf 12 juni geeft Ronald Spijkerman wederom de cursus CWO 1 Motorboot. Bij voldoende belangstelling volgt in het najaar een vervolgcursus voor CWO 2 Motorboot. CWO 1 Motorboot richt zich hoofdzakelijk op de rol van bemanning, CWO 2 Motorboot op de rol van schipper.

De cursus CWO 1 is bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld vrouwen van de schippers die nog weinig ervaring hebben in varen en wel hun eigen vaartuig willen besturen. Bijvoorbeeld als de schipper iets overkomt. De cursus sluit naadloos aan op de theoretische cursussen Klein vaarbewijs 1 en 2.

In de afgelopen jaren hebben meer dan 100 cursisten het diploma CWO 1 en CWO 2 gehaald bij WSV Giesbeek.

Inhoud cursus

De cursus bestaat naast de kennis van het schip uit het beoefenen van het varen met je eigen vaartuig. De cursus wordt gegeven in de maanden juni gedurende 3 theorieavonden en 3 praktijkdagen.

Theorie-avonden op de volgende woensdagen:

• 12, 19 en 26 juni

Praktijkdagen op de volgende zaterdagen:

• 15, 22 en 29 juni

De volgende onderwerpen komen aan bod:

• schroefwerking in de praktijk
  • aanmeren en wegvaren onder diverse omstandigheden, aankomen
  • box in- en uitvaren
  • man over boord
  • achteruitvaren, en
  • ankeren

Het BPR en RPR worden NIET behandeld. De kennis hiervan is natuurlijk wel belangrijk. Voor deze theorie wordt verwezen naar de cursussen Klein vaarbewijs 1 en 2.

Kosten en aanmelding

De cursus kost voor leden van WSV Giesbeek € 205,- voor niet-leden € 235,-.

Ben je geïnteresseerd in deze opleiding die voor ALLE Watersporters toegankelijk is? Neem dan contact op met Ronald Spijkerman (Instructeur 4 praktijk motorbootvaren) via 06-10831721.

Kijk voor meer informatie ook hier.

Zeildag aangepast zeilen

Aangepast zeilen | 10:00 - 16:00 | WSV Giesbeek