Havenkantoor telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur alle dagen van de week op nummer 0313-631434. De havenmeester is alle dagen van de week aanwezig tussen 9:00 en 17:00 uur. Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 9:00 uur en 14:00 Eetcafé Ruumzicht is vanaf 19 mei weer alle dagen in de week geopend. Doordeweeks van 12:00 tot 20:00 in het weekend van 10:00 tot 20:00 uur. eten. Voor info zie elders op de website.

Ruumzicht toegankelijk voor iedereen

Geplaatst op 26-10-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

Op zaterdag 13 oktober is de invalidelift bij het verenigingsgebouw onder grote belangstelling van vele leden en andere belangstellenden in gebruik genomen. Onder de aanwezigen waren onder meer Otwin van Dijk, burgemeester van de gemeente Oude IJsselsstreek, de heer Jan Marking, gedeputeerde van de provincie en plaatsvervangend commissaris van de Koning, mevrouw Ella Schadt, burgemeester van de gemeente Zevenaar en wethouder Nanne van Dellen.

dsc00926Openingshandeling

De openingshandeling werd uitgevoerd door burgemeester Otwin van Dijk en zelf rolstoel gebonden. Van Dijk is van grote betekenis geweest in de zoektocht naar subsidies ten behoeve van de invalidelift.

"Mensen met een beperking is eigenlijk geen goede uitdrukking, het zou 'mensen met mogelijkheden' moeten zijn", vertelde hij bij zijn toespraak.

Voorafgaand aan de formele openingshandeling vertelde Wim van den Broek, voorzitter van de ad hoc commissie invalidelift, in zijn toespraak over de totstandkoming van de lift.

Gedeputeerde Jan Marking benadrukte daarop in zijn speech het belang van dit soort initiatieven.

Uitzicht over de plas, voor iedereen toegankelijk nu

dsc00928Na de officiële openingshandeling konden alle belangstellenden, al dan niet met de lift, naar het terras.

Daar werd een toast uitgebracht op het succes van het project en was het heerlijk om te zitten: prachtig weer met uitzicht over de Gieseplas waar een zeilwedstrijd gaande was.

Inzet van de leden

De lift is tot stand gekomen doordat leden van onze vereniging hier de schouders onder hebben gezet en veel energie hebben gestoken om het project tot een goed einde te brengen.

Rijnrace

Zeilwedstrijden | 10:30 - 17:00 | De Rijn