Bij zelf hellen en verleggen van uw schip in de haven graag overleg met de havenmeester

Grote opkomst bij indoor zeiltraining

Geplaatst op 19-04-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

indoor-opti-2019-1De indoor zeilles op zondag 14 april was succesvol. Maar liefst 32 kinderen maakten op deze middag kennis met de beginselen van het zeilen in Zwembad De Dumpel in Velp. Ze leerden wat er gebeurt als een boot omslaat en wat ze dan moeten doen. Twee duikers van Duikersvereniging Meduse waren aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Optimisten in zwembad

Vier optimisten van WSV Giesbeek werden gebruikt voor deze training:

• een om het omslaan mee te oefenen
  • een optimist lag op de kop in het water zodat kinderen eronder konden duiken om te ervaren hoe het is om onder de boot in een luchtbel te zitten
  • een om in rond te varen en te leren sturen en
  • een op de simulator op de kant om de windrichtingen en de stand van de zeilen te oefenen

Daarnaast leerde kinderen knopen leggen en de namen van de verschillende onderdelen op en aan de boot.

indoor-opti-2019-2Enthousiaste kinderen en ouders

Kinderen en ouders waren zeer enthousiast. Vooral dat kinderen in een veilige en gecontroleerde omgeving kennis konden maken met de boot werd zeer gewaardeerd.

Start jeugdzeillessen

De training was de kick off voor de jeugdzeillessen van WSV Giesbeek. Veel kinderen hebben zich daarvoor aangemeld. De lessen in de Cadet, Laser en Laser Pico zijn ondertussen ook begonnen. De lessen in de Optimist starten op dinsdag 7 mei. Daarvoor kunnen kinderen zich nog aanmelden. Wees er snel bij!

Geslaagde training

Zeilinstructeurs Andries Jan Oosterhof, Ronald van der Linden, Arend Bos (en zijn vrouw), Raoul de Ruijter, Jelle Geert Hiemstra en Martijn van Straaten kijken terug op een geslaagde training.

RZ - Repetitie avond Ruumsingers

Ruumsingers | 20:00 - 22:00 | Ruumzicht

Club- en theorieavond

Algemeen | 19:30 - 23:00 | Lijzijde WSV Giesbeek

Zeildag aangepast zeilen

Aangepast zeilen | 10:00 - 16:00 | WSV Giesbeek

LZ - Klein Vaarbewijs I

Cursussen | 20:00 - 22:00 | WSV Giesbeek

De kosten bedragen € 125,- voor de cursus inclusief boek maar exclusief examen en examenkosten.

RZ - Repetitie avond Ruumsingers

Ruumsingers | 20:00 - 22:00 | Ruumzicht