Bij zelf hellen en verleggen van uw schip in de haven graag overleg met de havenmeester

RijnRace 20 mei

Geplaatst op 22-04-2017  -  Categorie: Zeilen

De grote zeilwedstrijd op de Rijn, vroeger de Arnhem-Wageningen Race. Dit jaar de 55e wedstrijd, een ijzeren traditie.

De lange baan op de Rijn, met de stroom, de vele bochten, de kribben, de scheepvaart en de luwtes, maakt het een heel ‘andere’ wedstrijd. Dit is werk voor de echte rivierzeilers! Na de harde wind van 2015, was het vorig jaar perfect zeilweer. Wat gaat het dit jaar brengen? Het is elke keer anders maar altijd mooi en spannend.

Het is altijd een gevarieerd veld, met open zwaardboten, kielboten en kajuitzeiljachten, lelievletten, soms platbodems. Er wordt in een paar groepen gestart, en gezeilde tijden worden met SW gecorrigeerd zodat elke boot kan meedoen.  Er zijn prijzen per klasse en de ‘Van Ingen’ wisselprijs voor de snelste van allemaal.

De start is in het grindgat bij Heteren, dan gaat het naar Opheusden; terug stroomop naar de Bovenste Polder, dan naar de finish in de haven van Wageningen, een 17 km totaal. Open boten kunnen zonodig  ’s ochtends een sleep krijgen van Wageningen naar Heteren.  ’s Avonds is er barbecue, prijsuitreiking en feest op de jachthaven in Wageningen. Al met al een niet te missen zeilersevenement!

De wedstrijd wordt georganiseerd door de verenigingen Vada, Peter Hensen en Giesbeek, met Watersportcentrum Arnhem als hoofdsponsor. Op www.rijnrace.nl staat meer informatie, en ook uitslagen, verhalen en foto’s van vorige jaren. Inschrijven kan straks via die site.

Hier wat foto's van eerdere wedstrijden
Als er mensen met nog meer leuke foto's zijn, stuur ze dan naar djirtsdew.[antispam].@wsvgiesbeek.nl

RZ - Repetitie avond Ruumsingers

Ruumsingers | 20:00 - 22:00 | Ruumzicht

Club- en theorieavond

Algemeen | 19:30 - 23:00 | Lijzijde WSV Giesbeek

Zeildag aangepast zeilen

Aangepast zeilen | 10:00 - 16:00 | WSV Giesbeek

LZ - Klein Vaarbewijs I

Cursussen | 20:00 - 22:00 | WSV Giesbeek

De kosten bedragen € 125,- voor de cursus inclusief boek maar exclusief examen en examenkosten.

RZ - Repetitie avond Ruumsingers

Ruumsingers | 20:00 - 22:00 | Ruumzicht