Voorinschrijving zeillessen zwaardboten 2021

Op 12 september 2020 organiseerden wij een kennismakingsmiddag voor het zeilen in een zwaardboot. Een nieuw experiment, zonder dat aanmelding vooraf nodig was. Daarbij hadden we de verwachting dat er met name kinderen zouden komen. Maar dat bleek zeker niet het geval. Om 13.00 uur stond een groot aantal volwassenen klaar om het eens te gaan proberen in een Laser of Laser Pico.

Goed bezochte kennismakingsmiddag

De middag was goed bezocht, zeker geslaagd en voor herhaling vatbaar. Zo zie je maar dat de vraag naar zeillessen wel eens anders kan zijn dan wij vooraf denken. Daarmee kom ik, Martijn van Straaten coordinator van de zwaardboten, op een bruggetje naar de zeillessen voor 2021. Normaal maken wij een aanbod en zien wij wel wie daar gebruik van maakt. Nu draaien wij dit om.

Wat willen jullie?

Wij gaan eerst de vraag inventariseren en maken daar vervolgens een zo goed mogelijk aanbod bij. Want zo merken wij dat de vraag voor lessen voor volwassenen wel eens groter kan zijn dan wij denken.

CWO versus zeilervaring opdoen

Daarnaast zien wij jeugd vaak na het behalen van CWO 2 verdwijnen. Dit komt met name omdat wij niet altijd een goede CWO 3 opleiding kunnen aanbieden vanwege een gebrek aan voldoende gekwalificeerde instructeurs (die dat vrijwillig doen).

Maar ook horen wij van deze jeugd dat het hun lang niet altijd gaat om een CWO 3 diploma en dat zeilen en ervaring op doen, voor sommige al voldoende is.

Zeilen met een doel

En om nog een laatste voorbeeld te noemen kan ik mij voorstellen dat er leden zijn die wel een bepaalde vaardigheid willen leren, bijvoorbeeld zeilen met een gennaker, maar niet direct behoefte hebben aan een volledige opleiding.

Daarom heeft iedereen nu de mogelijkheid om zijn of haar wensen aan zeillessen kenbaar te maken. Door dit te doen kunnen wij een zo goed mogelijk passend aanbod maken en (niet geheel onbelangrijk) heb je voorrang bij de inschrijving.

Maak je wensen kenbaar

Daarom het verzoek aan jullie om je wensen kenbaar te maken. Dat kan door op de onderstaand button te klikken een pdf te downloaden, deze in te vullen en op te sturen naar het adres dat daar op staat. Of door het formulier 'Voorinschrijving zeillessen' dat rechts of hieronder staat in te vullen en online te verzenden.

download formulier

Formulier voorinschrijving zeillessen

Deze voorinschrijving verplicht je niet tot deelname, maar wij gaan natuurlijk wel uit van een serieuze interesse. Wij doen ons uiterste best om vervolgens passende opleidingen aan te bieden.

Cursisten die zich middels dit formulier vooraf hebben ingeschreven krijgen gedurende 2 weken  voorrang op het moment dat je je definitief kan inschrijven voor de lessen. Daarbij kunnen wij echter geen plekken garanderen.

Met hartelijke groet,

Martijn van Straaten
Coördinator opleidingen zwaardboten
martijn.vanstraaten@wsvgiesbeek.nl

Geef hieronder aan wanneer je de lessen zou willen volgen (meerdere antwoorden zijn mogelijk).

Vanaf december 2020/januari 2021 komt het aanbod voor 2021 op de website te staan. Hiervan krijg je per e-mail bericht.

Beveiligings code Beveiligings code

Aangepaste zeildag