Volwassenen

De volwassenen kunnen kiezen uit 3 boottypen: de Laser, de 470 en de Valk (favoriet).

Je moet lid zijn van WSV Giesbeek om les te kunnen nemen, en in het bezit zijn van minimaal zwemdipoma A.
Je kan je opgeven door het aanmeldingsformulier zeillessen (zwaardboten) volledig in te vullen.
 
Als er teveel aanmeldingen zijn wordt je lidnummer bepalend voor de toewijzing.

Laser

470

Info: Erwin Hengeveld
06-51207902

Info: Erwin Hengeveld
06-51207902

Laser Radial 470
Lengte van 4,23 mtr.
Breedte van 1,42 mtr.
De romp weegt 59 Kg.
Zeiloppervlakte Standaard 7.06 m2
Radiaal 5.76 m2 en een 4,7 m2.
Lengte 4,70 m
Breedte 1,68 m
Mast 6,78 m
Giek 2,65 m
Gewicht 120 kg
Grootzeil 9,12 m2
Fok 3,58 m2
Totale zeilopp 12,70 m
Spinnaker 13,00 m2
Diepgang met zwaard ca. 1,05 m

Valk:

Lekker zeilen in een Valk!

Valk achter

 

 

 

 

 

 

 

 

Watersport, super leuk!
Varen waar de wind je brengt!

 

Voorop staat dat je veel plezier op het water wil beleven. Dat kan prima binnen onze vereniging. Het is natuurlijk wel handig dat je dan weet hoe je goed en veilig kunt zeilen en dat je bijvoorbeeld ook iets weet over de verkeersregels op het water. 
Om dat te bereiken kun je kiezen voor een zeilopleiding in een valk. Het is een type boot dat overal in het land verhuurd wordt. Het zijn stabiele en veilige boten, die bij uitstek geschikt zijn voor zeilinstructie aan volwassenen.
Wij runnen als vereniging een officiële zeilschool. We volgen daarom de richtlijnen van de Commissie Watersport Opleidingen (CWO). Met bijvoorbeeld een CWO2-diploma kun je bij normale omstandigheden op verantwoorde wijze zelfstandig gaan zeilen. In de CWO-opleiding staan kwaliteit, veiligheid en het kweken van enthousiasme voor het zeilen voorop. Als lid en cursist kun je daarnaast gebruik maken van boten tijdens de verenigingsavond op de woensdagen.
Naast de praktijk van het zeilen wordt er natuurlijk ook aandacht besteed aan de theorie.

 

Zomerzeilen

Wil je eerst kijken of zeilen je bevalt? Doe dan aan het eind van de zomer mee aan het zomerzeilen. Van eind augustus tot half september kun je tijdens een korte introductie van 3 lessen op een ontspannen manier kennis maken met het zeilen. Bevalt deze introductie, dan kun je het jaar erop in het voorjaar de zeilopleiding volgen. Uiteraard kun je ook direct inschrijven voor de zeilopleiding zonder aan de introductie mee te doen. Zie verder hieronder voor aanmelding en data.


De zeilopleiding


Praktijk

De praktijklessen van de zeilopleiding vinden plaats op doordeweekse avonden en op zaterdagmorgen van eind maart tot eind juni (in totaal 12 lessen). Je kunt een voorkeur opgeven voor de dag waarop je les wilt hebben, door de week 's avonds van 18.30 tot 21.00 uur (behalve woensdagavond) of op zaterdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur.
Drie niveaus Valkzeilen:

In het kader van deze CWO-opleiding wordt bij WSV Giesbeek lesgegeven op drie niveaus: beginnende, semi-gevorderde en gevorderde cursisten. Dit systeem wordt landelijk toegepast bij vrijwel alle zeilscholen.


- Diploma Kielboot CWO1 (voor de beginnende zeiler)

Deze opleiding is bedoeld voor volwassenen die nog nooit gezeild hebben. Tijdens de opleiding worden systematisch de beginselen van het zeilen bijgebracht. Het diploma omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals hijsen en strijken, sturen, bediening van de zeilen en overstag gaan, aangevuld met de bijbehorende theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Dit alles onder gunstige omstandigheden: een rustig vaarwater en een matige wind (3 Beaufort).


- Diploma Kielboot CWO2 (voor de semi-gevorderde zeiler)

Cursisten die deze opleiding willen volgen, worden verondersteld de beginselen van het zeilen, zoals behandeld in Kielboot I, te beheersen. Het diploma omvat naast de eerder genoemde basisvaardigheden ook manoeuvres als opkruisen, aankomen aan hoger wal en man over boord, aangevuld met de bijbehorende theorie. Alles onder redelijke omstandigheden: niet te druk vaarwater, tot windkracht 4 Beaufort. Om het diploma te krijgen moet je ook slagen voor het theorie-examen CWO2.


- Diploma Kielboot CWO3 (voor de gevorderde zeiler)

Met ingang van seizoen 2017 wordt geen Kielboot CWO3 cursus meer gegeven. Cursisten die bij ons nog geen 3 jaar Kielboot les hebben gehad en al wel hun CWO2 diploma hebben gehaald, kunnen zich voor dat derde jaar nog wel opgeven voor een CWO2+ cursus om hun CWO2 vaardigheden te verdiepen.


Theorie


Aanbevolen boek

De theorie van het zeilen staat uitgelegd in "Het Zeilboek" van J. Peter Hoefnagels dat bij de meeste goede boekhandels verkrijgbaar is. Dit boek bevat alle theorie die je moet kennen om goed en veilig te kunnen zeilen. Tevens is het boek eigenlijk onmisbaar om het theorie-examen van CWO2 (en CWO3) te behalen. Tijdens de praktijklessen wordt er ook voortdurend naar dit boek verwezen en wordt er regelmatig gevraagd om alvast de theorie door te nemen voor de volgende praktijkles.


Theorie-avonden

Naast theorie tijdens de praktijklessen worden er in de winterperiode extra theorieavonden gegeven over specifieke onderwerpen als "koppels en krachten", "tochtvoorbereiding" en "schiemanswerk". Deze avonden vinden plaats op woensdagavonden. Daarbij zijn alle cursisten van harte welkom. Voor data zie schema hieronder.

Het theorie-examen

Het theorie-examen voor CWO2 wordt eens per jaar afgenomen in ons theorie lokaal Lijzijde (jachthaven). Zie hieronder de datum voor het huidige zeilseizoen.


Openingsavond

Het zeilseizoen wordt elk jaar, meestal op de laatste vrijdagavond van de wintertijd, geopend in café Ruumzicht op de jachthaven (aanvang 20.00 uur). Alle instructeurs en alle cursisten komen bij elkaar om kennis te maken, details over kleding uit te wisselen en de nodige afspraken te maken. Vanzelfsprekend wordt de gezelligheid deze avond ook niet vergeten.


Frieslandweekend

Voor alle cursisten en oud-cursisten wordt er ieder jaar in september van vrijdagavond tot zondagmiddag een weekend zeilen in Friesland georganiseerd. Hier krijg je de kans om de ervaring die je hebt opgedaan tijdens de lessen echt in praktijk te brengen in de vele soorten vaarwater die Friesland rijk is. Reserveer dit weekend alvast in je agenda. Het is echt een superweekend! De kosten van dit weekend worden tijdig bekend gemaakt.


Woensdagavond, verenigingsavond

Voor het eerst hebben we dit seizoen de “verenigingsavond” geïntroduceerd. Op woensdagavond zijn alle Valken vrij geroosterd om lekker vrij te gaan zeilen ervaring op te doen en het geleerde tijdens de cursus, in praktijk te brengen. Je kunt bij andere, misschien wat ervarener cursisten in de boot stappen. Tijdens die avond zullen er wel instructeurs aanwezig zijn, maar de nadruk ligt op zelfredzaamheid. Ook is op die avonden ons clubhuis Ruumzicht geopend voor een drankje en een hapje, zodat ook je ook even lekker na kunt praten over de opgedane ervaringen.


Data seizoen 2017 - 2018:

 

Openingsavond

 16 maart 2018

Start praktijklessen

 24 maart 2018

Theorie avond: Vaarreglement en Koppels en krachten

Theorie avond: Tochtvoorbereiding

Theorie avond: Vaarreglement en Schiemanswerk

Theorie avond: Schiemanswerk en Koppels en krachten

11 oktober 2017

8 november 2017

10 januari 2018

7 februari 2018

Theorie-examen

 7 maart 2018

Midzomernachtzeilen

 20 juni 2018

Introductiecursus zomerzeilen

 Week 35, 36 en 37

Frieslandweekend

 7, 8 en 9 september 2018

Aanmelden CWO zeillessen Kielboot (Valk):


Je kunt je aanmelden voor de voorjaarsopleiding 2018 vanaf 1 november 2017 via de volgende link: aanmeldingsformulier zeillessen. Vóór dat moment aanmelden heeft geen zin! Vul alle velden in, kruis de gewenste CWO-opleiding aan en kruis aan welke avond/ochtend je 1e keus heeft en welke je 2e keus. Het aantal plaatsen per jaar is beperkt door het aantal boten dat de vereniging ter beschikking heeft en het aantal beschikbare instructeurs; het tijdstip van aanmelden is leidend voor de volgorde van plaatsing. Je moet voor de CWO-opleiding lid zijn (of worden) van WSV Giesbeek. Het aanmelden voor dit lidmaatschap hoef je pas te doen als je weet dat je geplaatst bent.

In januari krijg je dan bericht of we je hebben kunnen plaatsen en zo ja, op welke dag.

De kosten (seizoen 2017-2018):

Lid worden kost eenmalig € 64,00 entréegeld, ter dekking van de administratiekosten en de kosten van aanmelding bij het Watersportverbond.

Lid zijn kost je € 85,00 per jaar aan lidmaatschapsgeld. (seizoen loopt van oktober tot oktober).

De kosten van de CWO-opleiding bedragen 205, - euro per seizoen voor de praktijklessen, de theorieavonden, eventueel het theorie-examen en het vrij-zeilen op de woensdagavond. Voor meer informatie kun je mailen naar: kielbootinstructie of bel Willem Sijbrant, 0313-631516. Je kunt bij ons maximaal 3 jaar achtereenvolgend een CWO-opleiding volgen.


Aanmelden zomerzeilen:

Vanaf 15 mei 2018 kan er weer aangemeld worden voor het zomerzeilen. Een korte introductie van 3 lessen voor volwassenen in augustus en september om kennis te maken met zeilen. Je krijgt les op een doordeweekse avond (van 18.30 tot 21.00 uur) of op zaterdagochtend (van 09:30 tot 12:00 uur). Voor deze cursus hoef je geen lid te zijn van WSV Giesbeek. De kosten van deze drie lessen zijn € 50,-. Ook hiervoor is het aantal plaatsen beperkt en is het tijdstip van aanmelding leidend voor de volgorde van plaatsing. Inschrijven voor deze introductie kan vanaf 15 mei tot 1 juli 2018 op de volgende wijze: stuur een mail naar kielbootinstructie met per potentiële deelnemer de volgende gegevens:


 • Initialen
  • Roepnaam
  • Achternaam
  • Straatnaam en huisnummer
  • Postcode en woonplaats
  • Telefoonnummer
  • Emailadres
  • 1e voorkeur lesavond/ochtend
  • 2e voorkeur lesavond/ochtend

 Begin juli krijg je dan bericht of we je hebben kunnen plaatsen en zo ja, op welke dag.

Nieuws


 

24-10-2017 - Sluitingsweekend

Activiteiten


 

NOV
25
RZ - Evaluatie wedstrijden Solklasse

Zeilwedstrijden | WSVGiesbeek

NOV
27
LZ - Vaarbewijs I

Cursussen | 20:00 - 22:00 | Lijzijde - WSVGiesbeek

Cursus: maandag 2 oktober tot 11 december 2017 Cursusleider: Onno Walda Aantal avonden: Le...

DEC
2
LZ - Herhalingscursus reanimatie

Cursussen | 09:00 - 11:00 | Lijzijde - WSVGiesbeek

DEC
2
LZ - Herhalingscursus reanimatie

Cursussen | 11:15 - 13:00 | Lijzijde - WSVGiesbeek

DEC
4
LZ - Vaarbewijs I

Cursussen | 20:00 - 22:00 | Lijzijde - WSVGiesbeek

Cursus: maandag 2 oktober tot 11 december 2017 Cursusleider: Onno Walda Aantal avonden: Le...

Contact


 

ADRES

 • Watersportvereniging Giesbeek
 • Havenweg 4
 • 6987 EP Giesbeek

TELEFOON

 • 0313 - 63 14 34

  heeft u Nieuws

Volg ons op Facebook

Sponsoren Lees meer

 
 

© 2017 WSV GIESBEEK