Tweedaagse kennismakingscursus wedstrijdzeilen

Op zondag 7 april 2019 start WSV Giesbeek een kennismakingscursus wedstrijdzeilen. In deze tweedaagse cursus worden de deelnemers ingeleid tot het wedstrijdzeilen. De cursus is bedoeld voor mensen die al wel kunnen zeilen maar nog nooit aan een zeilwedstrijd hebben deelgenomen en die 16 jaar of ouder zijn. Aan bod komen zaken als de regels van het wedstrijdzeilen, de techniek en de tactiek van deze mooie sport.

Inhoud cursus

Er wordt begonnen met een stukje theorie waarna de deelnemers onder begeleiding het water op gaan in de Valk-boten van de vereniging. Na de lunch volgt weer een stukje theorie die vervolgens direct weer in de praktijk gebracht wordt gebracht op het water.

Deze dag wordt afgesloten met een evaluatie, bitterbal en bijbehorend drankje, en natuurlijk een prijsuitreiking. Op 12 mei is er een terugkommiddag waarbij nog een keer de puntjes op de i gezet worden.

Eventueel kunnen deelnemers op 13 en14 april deelnemen aan de Aprilwedstrijden van de vereniging om het geleerde direct in praktijk te brengen. Of aan de wedstrijden op 18 en 19 mei, of een van de daarop volgende wedstrijden natuurlijk.

Wie geven de cursus?

De cursus wordt gegeven door drie wedstrijdzeilers die hun sporen in deze sport inmiddels wel verdiend hebben.

Jan Arends
Veelvoudig winnaar van wedstrijden op Giesbeek. Zo wist hij drie achtereenvolgende jaren de woensdagavond competitie te winnen. Hij miste op een haar na in 2016 de overwinning van de Sneekweek en staat alom bekend voor zijn meer dan voortreffelijke techniek.

Roel den Herder
Winnaar van de Jaarprijs 2018 in de Soloklasse, winnaar van de Sneekweek 2016 (net voor Jan Arends) en voorzitter van de Nederlandse Soloklasse Organisatie.

Marc Dieben
Secretaris van de Nederlandse Soloklasse organisatie en fanatiek wedstrijdzeiler.

dsc00295

Kosten en data

De cursus wordt gegeven op 7 april (de gehele dag, start om 9.30 uur) en op 12 mei (middag) bij WSV Giesbeek.

De kosten voor deelname aan deze kennismakingscursus wedstrijdzeilen bedragen € 20,00 per persoon voor leden van WSV Giesbeek en € 40,00 per persoon voor niet-leden.

Deelnemers moeten zelf voor passende kleding zorgen. Lunch kan, op eigen kosten, verzorgd worden door het Havenrestaurant Ruumzicht.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelding stuur dan een e-mail naar nebeid.cram.[antispam].@wsvgiesbeek.nl

Wees er snel bij want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Zeildag aangepast zeilen

Aangepast zeilen | 10:00 - 16:00 | WSV Giesbeek